Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Az idei év utolsó Hit és Gyógyítása

Az idei év utolsó Hit és Gyógyítása

Ha a hónap utolsó péntekje, akkor Hit és Gyógyítása, azaz vallási és egészségügyi program a SzatmárnémetiNémeti református templom gyülekezeti termében. November 28-án 18 órától tartották a 2014-es év utolsó ilyen alkalmát.

A hit részben ezúttal Tokár Imola, nagykárolyi és szatmárnémeti evangélikus lelkipásztornő volt a vendég-előadó, aki a zene, az éneklés gyógyító hatásáról beszélt. Az orvosi részben Pop Stefan nőgyógyász főorvos szólt a nőgyógyászati daganatokról, a méhnyakrákról (amit szűréssel időben fel lehet fedezni) a méhtestrákról, azok kialakulásáról, fejlődéséről, kezelési lehetőségekről, illetve a szűrővizsgálatokról és azoknak jelentőségéről. Az orvos előadása után kérdéseket is lehetett intézni a szakemberhez, amely lehetőséggel sokan éltek is.

A művészeti részt advent jegyében szervezték, ezúttal Mészáros Gergely Rudolf (zongora) és Mitrasca Rebecca (ének és zongora) színvonalas és elkápráztató előadása tette színesebbé, hangulatosabbá a rendezvényt.

A Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség nevében Sipos Miklós lelkipásztor és a Szent-Györgyi Albert Társaság nevében Vass Zoltán laboratóriumi főorvos kívánt áldott adventet és boldog ünnepet a jelenlevőknek, majd elmondták, hogy a legközelebbi találkozás a következő év januárjának utolsó péntekjén lesz.

Szóljon hozzá