Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Átlépve a küszöböt – ballagtak a refisek

Átlépve a küszöböt – ballagtak a refisek

A jó szokásoknak megfelelően a Láncos templomban megtartott istentisztelet keretén belül ballagtak a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai, így Isten áldásával léphették át a nagybetűs Élet küszöbét.

Szombaton délelőtt 10 órakor Gellén Sándor a Nagybányai Református Egyházmegye esperese hirdette Isten szavát: „Ki az közületek, akinek ha van egy szolgája, és az szánt vagy legeltet, azt mondja neki, amikor a mezőről megjön: „Gyere hamar, ülj asztalhoz!”? Nemde inkább azt mondja neki: „Készíts vacsorát, és felövezve magadat szolgálj fel nekem, amíg eszem és iszom, és azután egyél és igyál te is”? Netán hálálkodik annak a szolgának, hogy megtette, amit parancsolt neki? Nem gondolom. Így ti is, ha mindazt megtettétek, amit parancsoltak nektek, mondjátok azt: Haszontalan szolgák vagyunk, csak azt tettük, ami a kötelességünk volt.” (Lk 17,7-10) A szolgálat olyan kötelesség, amely majd holnap, vagy holnapután érik be, imádkozva és dolgozva, – mondta az esperes, majd beszélt a szülők, tanárok és lelkipásztorok felelősségéről.

Király Lajos szatmári esperes köszöntőjében a Krisztusban való gazdagodásról szólt, Tolnai István nagykárolyi esperes pedig a józsuéi biztatással bátorított: „csak légy erős és bátor!” Nagy Sándor lelei lelkész, volt nagykárolyi esperes az élet farkasaira figyelmeztette a diákokat, Kallós Zoltán tanfelügyelő helyettes a Refi vezetőségének gratulált, mert mindent megtesznek annak érdekében, hogy az iskola régi fényében tündököljön, Magyar Lóránd parlamenti képviselő pedig vidámságra buzdított.

Nagyon szép és odailló szavalatok, énekek után Póti Eduárd első igazgatói-ballagási beszédében minden munkatársának megköszönte a segítséget, majd elmondta, hogy ne csak ballagjanak, hanem erőteljes léptekkel és boldogan menjenek tovább. Az utazás ott kezdődik, hogy átlépjük a küszöböt, és annak a minőségét a hazaút után állapíthatjuk meg. Erdei-Árva István iskolalelkész is szeretetteljes igei útravalót tett a lelki batyukba, majd következtek a díjátadások: A XII. A osztály első tanulója Nagy Nikoletta (ő az iskolaelső is), három második helyezett volt ebben az osztályban: Csúcs Brigitta, Kürti Kriszta és Muresan Karola, harmadik pedig Bokor Rebeka. A XII. B első tanulója Simon Erika, másodikok: Kállai Anna Lídia és Tzompa Ildikó, harmadik pedig Zai Noémi. A XII. C első tanulója Katona Réka, második György Dóra, harmadik pedig Haidu Szilvia.

Szóljon hozzá