Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Anyák napja hitben, imádságban, Kisbábonyban

Anyák napja hitben, imádságban, Kisbábonyban

Vasárnap délután népes gyülekezeti közösségben ünnepelték, köszöntötték az édesanyának, nagymamkat, dédnagymamákat Kisbábony református templomában.

Kala Noémi túrterebesi lelkipásztor, Anna történetét (1Sám 1,9-20) hozta a gyülekezet elé, aki 3000 évvel ezelőtt élt, de ugyanolyan gondokkal, problémákkal küzdött, mint a ma embere. A modernkori ember is szenvedéseket hordoz, kereszteket cipel, és ahogy Annát sem értették meg, úgy ma sem értjük meg egymást, nem érzünk együtt egymással. Minden szenvedés, megalázás ellenére, Anna Istenbe kapaszkodott, hozzá imádkozott. Ez az asszony hittel hordozta a gyermektelenséget, hittel imádkozott Istenhez, hittel kérte a gyermekáldást, hittel fogadta a fiúgyermeket, és végül hittel ajánlotta Isten dicsőségére. Lelkésznő elmondta, Anna példaként kell, hogy előttünk álljon, így érdemes élni, hitben, imádságban hordozni nehézségeinket, hittel imádságban nevelni gyermeket, hittel bízni Istenben.

Az ünnepi istentisztelet folytatásában a lelkésznő vezetésével a vallásórás gyermekek előadták édesanyákat köszöntő kedves, színdarabos műsorukat. A színdarab úgy mutatja be az édesanyákat, mint közöttünk járó angyalokat, akiket Isten nagy gonddal, szeretettel teremtett. S hogy ki-ki számára hogyan vált édesanyává egy angyal, azt anya és gyermeke fotómontázs mutatta meg elsősorban az édesanyáknak, de az egész gyülekezetnek is.

Szép pillanatok voltak azok, amelyekben a gyermekek megajándékozták az édesanyákat az általuk vallásórán készített szív kulcstartókkal és egy-egy szál virággal.

Gáti Tibor lelkipásztor, a zárszóban kifejezte örömét, háláját a szép ünnepért, népes gyülekezetért. Elmondta, tudja, hogy sokak számára drága örömünnep az anyák napja, de tudja azt is, hogy vannak, akiknek szomorú, fájdalmas emlékezés. Mégis anyák napjában mindannyiunk számára közös nevező lehet a hálaadás. Hálásnak kell lennünk az Úr Istennek az édesanyánk szeretetéért, értünk vállalt áldozataiért, jóságáért. A legtöbb, amit tehetünk gyermekek, édesanyánkért, hogy imádkozunk értük. S ahogy hallhattuk az igehirdetésben, a legtöbb, amit édesanyaként tehetünk gyermekeinkért, hogy imádságban hordozzuk őket, s kézen fogva őket, hozzuk el az Isten házába. Isten éltessen, áldjon meg minden édesanyát!

Szóljon hozzá