Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Anyák napja együtt Batizon

Anyák napja együtt Batizon

Vasárnap kétszer is köszöntötték a református édesanyákat Batizon. Először a délelőtti istentisztelet keretén belül két csokrot adtak át a legfiatalabb és a legidősebb édesanyának, majd a templomból távozó valamennyi édesanya kapott egy szál virágot.

Délután a római katolikus templomban folytatódott az édesanyák ünneplése, ugyanis már ötödik éve annak, hogy a római katolikus és a református gyermekek közösen egy verses-zenés ünnepi műsorral lepik meg az édesanyákat és nagymamákat.
Az ünnepség kezdetén Király Lajos lelkipásztor-esperes az Ef 6,1-3 alapján hirdette Isten Igéjét, majd dr. Schupler Tibor házigazda-plébános köszöntötte az egybegyűlteket.
A közel egy órás ünnepi műsor megszervezésében illesse köszönet Piszárik Imelda hitoktatót, Chis Andrea óvónőt és Kuki Zsolt zenetanárt. Két meglepetéssel is készültek a szervezők: a református lelkipásztor és a római katolikus plébános egy énekkel örvendeztették meg az édesanyákat, majd a jelenlévő férfiak énekeltek az édesanyáknak. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a templom udvarán, ahol a jelenlevők a finom fánk elfogyasztása közben beszélgethettek.

Legközelebb a két egyházközség tagjai június elején találkoznak a református templomban, ahol – gyermeknap alkalmából -, Istennek adnak hálát, előadást hallgathatnak meg a résztvevők, végül pedig a gyermekeknek a szabadban játékokkal, valamennyi résztvevőnek pedig szeretetvendégséggel kedveskednek a szervezők.

Szóljon hozzá