Kezdőlap / Hit és Gyógyítás / A test l mp sa a szem
[*~ alt *]

A test l mp sa a szem

Tiszt nl t sra, szeretetre, j s gra buzd tva elkezdte nyolcadik vadj t a Hit s gy gy t s nev el ad ssorozat. szt l tavaszig, minden h nap utols p ntek n tal lkozni lehet a n pszer szatm rn meti esem nyen vall si, etnikai s politikai hovatartoz st l f ggetlen l.

Az j vad els el ad s ra p nteken, szeptember 30- n ker lt sor 18 rai kezdettel a megszokott helyen, a Szatm rn meti-N meti Reform tus Egyh zk zs g gy lekezeti term ben. Az erd di Sz kely testv rek voltak a hangulatfelel s k, nem is maradt el a j kedv s a zene sz rnyain val nosztalgi z s sem.

Stan Zsolt a Szatm rn meti Keresztel Szent J nos sz let se g r g katolikus templom par kusa a hit r szben arr l sz lt, hogy Isten mindent nagyon j nak teremtett, ppen ez rt nincs okunk ezt a vil got lebecsm rl en szidni. a szeretet Istene. Astmutat s volt ez a k vetkez vadra, mely gy Isten szeretet b l indult el s ki.

Dr. Pusk s Csaba csal dorvos s a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye jonnan beiktatott f gondnoka el ad s ban nemcsak orvosi szaktud s t tapasztalhatta a gy lekezet, hanem bibliai tiszt nl t sa is rezhet volt. A szemr l, a l t sr l sz lt tiszt n, vil gosan s tanuls gosan, de Szent r s zeneteit sem hallgatta el: “A test l mp sa a szem. Ha az rt a te szemed tiszta, eg sz tested vil gos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, eg sz tested s t t lesz” (M t . 6, 22)

Egyperces vel k z ns g el l pett Andr s Gyula nyugalmazott sz nm v sz, az el ad ssorozat r k s tagja is, de t bben is hozz sz ltak az el ad shoz, sz let snapost is k sz nt ttek, s igaz n rezhet volt az, hogy a Hit s gy gy t s egy igazi k z ss g, ahova gy gyulni j rnak a r sztvev k. Erre eszk zk nt haszn lja Isten a szervez ket: Dr. Vass Zolt nt, Sipos Mikl st s Dr. Talli n Ferencet.

Szóljon hozzá