Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A nagykolcsi gyülekezet karácsonya

A nagykolcsi gyülekezet karácsonya

Az adventi várakozás minden keresztyén ember számára elhozza a reményt: Krisztus születésének ünnepével a világ évről évre megújulhat, az emberek jobbak lehetnek. Így volt ez a nagykolcsi gyülekezet életében is, mindenki várta a küszöbön álló ünnepet, mely hivatalosan is a szereteté. Az év minden napja a gondoké, a céloké, a munkáé, míg a szereteté csupán egyetlen egy. Ezért várta oly nagyon mindenki a 2013-as év szentestéjét. A karácsony varázsa átjárta mindazok szívét, akik ezen az estén eljöttek a templomba, részt vettek az istentiszteleten, valamint figyelemmel kisérték a gyermekek ünnepi műsorát.

Apjok Artur helyi lelkipásztor igehirdetése során elhangzott, hogy az ajtókon kívül rekedt Máriának és Józsefnek történetén túl, a kis gyufaárus lány meséje is példázza: a decemberi éjben nem jó hontalan vándornak lenni. Hontalan vándorok pedig mindig voltak és mindig lesznek. Kezdve Betlehem éjszakájától, folytatván a sort Andersen Koppenhágáján és a mai általunk ismert utcákon át, egészen az idők végezetéig. Szerencséseknek mondhatják magukat mindazok,  akiknek a karácsonyi igehirdetés után van hova hazamenniük, akikre meleg otthon, meleg étel és becsomagolt ajándékok várnak. Az éjben didergő Mária és József nem volt ilyen szerencsés. A nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen hőséhez hasonlóan a dermesztő hidegben ők is melegségre vágytak, egy kis emberségre, mely sajnos a mai ember életében is csak három napig tart.

A gyermekek verseket szavaltak és énekeltek gitárszó kíséretében, bizonyságtételük felmelegítette az ünnepi istentiszteleten résztvevők szívét. Igaz, hogy nem volt fehér a karácsony, de a Fehér karácsony című éneket hallgatva, melyet Kocsis Boglárka énekelt, lelki szemeink előtt a nagykolcsi utcák fehérré váltak. A hangulatos karácsonyi műsor összeállításában segített Radványi Margit tanítónő, a gitárkíséretet pedig Bálint Apolka biztosította. A ragyogó fényű csillagszórók a betlehemi csillag jelképeként gyúltak meg a nagykolcsi református templomban, emlékeztetve mindenkit: Jézus újra megszületett.

Szóljon hozzá