Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A nagy öltöztetŐ – bemutatták a gyermekbibliahét idei anyagát

A nagy öltöztetŐ – bemutatták a gyermekbibliahét idei anyagát

Rendkívül jó hangulatot teremtve és örömmel mutatták be az idei gyermekbibliahét anyagát, melynek mottója: öltöztetŐ. A gyerekKRE azaz a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi gyermekmissziós csapata Szatmárnémetiben három egyházmegye képviselői (Szatmár, Nagykároly, Nagybánya) előtt prezentálta az érdekes bibliai témát, melyet majd továbbvihetnek a célszemélyeknek.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium disztermében szombaton 11 órától került sor az egyik legnépszerűbb református program bemutatójára. Ötödik éve dolgoznak ki saját programot királyhágómellékiek. Előreláthatóan több mint tizezer gyermekhez jut el idén a program, azaz a Királyhágómelléki Református Egyházkerület mintegy 270 gyülekezetébe, amit szinte teljes lefedettséget jelent. – mondta lapunknak Szűcs Éva egyházkerületi tanügyi előadó tanácsos, aki az idei témát lapunknak felvázolta:

Mi a ruha? Egy tárgy, egy darab anyag? Sokféle ruha van. Lehet különböző a színe, a mintája, az anyaga, a szabása, a mérete. Még a viselője alapján is más-más lehet. Elkophat, kimehet a divatból, elhagyhatjuk, bemocskolhatjuk, eldobhatjuk… vagy épp őrizgethetjük, mert valamilyen érzés, emlék köt hozzá. Csereberélhetünk is ruhákat. De néha az elcserélt ruha nem úgy áll rajtam, mint azon, akitől kölcsönkértem. A világ legjobb divattervezői gondosan odafigyelnek arra, hogy a kifutón végigsétáló modellek nagyon jól nézzenek ki. Öltözet, kiegészítők, haj és smink – mindennek tökéletesnek kell lennie. Isten is tökéletességre törekszik minden teremtményében. A nagy öltöztetŐ teljes egésznek teremt minden embert, akinek egyedül csak rá jellemző, sajátos fizikai jegyei és személyiségjegyei, érzelmi vonásai és tulajdonságai vannak. Nem csak külső tulajdonságokkal öltöztetett fel, hanem talentumokat, lelki ajándékokat és belső tulajdonságokat is ad. Azért adja, hogy fejlesszük ezeket és felhasználjuk az ő céljaira.

Sokszor megfeledkezünk erről és csak a külsőségekre figyelünk, a látszatra. Ha Isten véleményén alapul magunk és mások értékelése, akkor nem a külső megjelenés határozza meg, hogy ki vagy, illetve mennyit érsz. Belső szépséget nem lehet megvásárolni, magunkra öltözni. Igazi belső munka az és folyamat, ami ezt a szépséget megtermi bennünk. Az idei bibliahéten József történetét járjuk végig. Megvizsgáljuk a ruháin keresztül, hogy az öltöztetŐ milyen helyzetekben formálta, alakította őt, hogy a benne lévő tálentum igazi értékké váljon. Különleges szemüvegünkön keresztül tanulmányozva a vele történteket ismerjük meg, hogy hogyan nyerhette el és nyerhetjük el mi is azt a ruhát, ami igazán számít, ahogyan Pál apostol is írja: „Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk a Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat.” (2Kor 5,10)

Nagyon jó csapat állította össze az anyagot, lelkészeket, vallástanárokat és zenészeket tudva soraikban. Ha nem találtak a napi témához kapcsolódó éneket, akkor sem este kétségbe, mert Szakács Zoltán lelkipásztor és zenész segítségével ezt is megoldották, saját éneket komponáltak.

Jó kis nyári program vár tehát a gyülekezetekre, akik maguk döntik el, hogy a vakáció folyamán mikor szervezik meg gyermekbibliahetet. Izgalmasnak és tartalmasnak ígérkezik. Isten áldja meg a gyermekmissziós munkatársakat, és a gyermekeket!

Szóljon hozzá