Kezdőlap / Napi Ige / 2013. január 27.

2013. január 27.

Birák 1, 22

„És felméne a József háza is, Béthel ellen, és az Úr volt ő vele.”

Sokszor vannak dolgok, vagy történések életünkben, amikor az Úrhoz fohászkodunk segítségért. Alábbi történetünkben azt olvassuk, hogy József háza is felvonult Béthel ellen. Az Úr velük volt.  Izrael honfoglalása egyedül csak az  Úr segedelmével történetet. Ha nem lett volna velük az  Úr hatalmas keze akkor nem sikerült volna  a hadművelet. Valahányszor Izráel népe megszegte az Úrral való hűséget, annak következménye volt. Példák sokaságát lehetne hozni itt (Aj elfoglalásánál amikor nem hallgattak az Úr szavára.) Ennek a következménye pedig a sikeretlen hadművelet lett. A bírákat az Úr azért rendelte, hogy a népet fegyelmezze s intse s óvja a rossz úton való járástól. Mai Igénk is arra int, hogy az  Úr velünk van, ha mi engedelmesek vagyunk hozza. Velünk van és oltalmazni akar bennünket, nekünk csak annyi feladatunk van, hogy engedelmeskedünk s az  Ö ösvényein járunk s próbálunk teljes szívvel és lélekkel követni az Urat. Ö benne és az Ö segedelmében kell bízni és akkor velünk lesz az Úr.

A Reformátusok Lapja című egyházi folyóiratunk újévi első számában többen is nyilatkoznak az új évről:

Az egyik lelkipásztor nyilatkozatát szeretném  idézni: „Népünk lelkiekben eljutott oda, ahova Izrael a pusztai vándorlás során. Megfáradt, csalódott, és a megígért, áldott jövő helyett csak arra gondol, hogy a jelen életkörülményeit biztosítva lássa. Elégedetlen azzal, amije van, ám nosztalgiával tekint vissza a fogság idejére. A 21. század magyar emberének számtalan csalódásban volt része, mert bizalmát a láthatókba vetette, sorsa jobbra fordulását a világi felsőbbségtől remélte. Az új évben azt várom, hogy a világi megoldásokból kiábrándultak közül egyre többen találnak rá a reménység egyedüli forrására: Jézus Krisztusra. Benne megnyugvásra lelhetünk, és minden nehézségünk ellenére jól megépített úton járhatunk. Ez az út más célt tűz elénk, és rajta haladva magunk is formálódunk, miközben a világot is formáljuk. Így teljesülhet be Isten ígérete: „Tóvá lesz a délibáb, és víz fakad a szomjú földön. (Ézs 35,7)

Az alábbi  kis szösszenetnyi idézet önmagáért beszél, bízzunk az Úrban járjunk az ösvényén s az Úr velünk lesz ahogy ott akkor József házával is. Ámen

Kaszaniczki Csongor,

Tornyospálca

 

Szóljon hozzá