Kezdőlap / Napi Ige / 2013. április 30.

2013. április 30.

„Mikor pedig Saulus Jeruzsálembe ment, a tanítványokhoz próbált csatlakozni; de mindnyájan féltek tőle, nem hivén, hogy ő tanítvány.” (ApCsel 9,26)

Saulus megtért, megváltozott, Pál lett. Hiszi a piszi – gondolták néhányan. Kutyából nem lesz szalonna, legfeljebb csak kutyaszalonna. A Mennyország azonban tele lesz „kutyaszalonnával”, oda senki nem fog bekerülni érdemei miatt! Ne ítéld el tehát embertársadat, inkább imádkozz érte, hogy hiteles legyen az, amit mutat.

Azért érthető a tanítványok viselkedése, mert a bizalmat nehéz visszaszerezni, bármilyen emberi kapcsolatról is legyen szó. Félnek, mert ez az ember üldözte, bántotta őket és most nem hisznek neki. A mai világban ez talán még fokozottabban jellemző. Annyian megpróbálnak félrevezetni, becsapni, átverni, hogy többször is átgondoljuk, kire bízzuk értékeinket, akár anyagiakat, akár lelkieket. Sokan a szekták miatt, vagy éppen a történelmi egyházak miatt nem tudnak hinni már semmilyen egyháznak. A piramisjátékon alapuló cégek kitűnő marketingtechnikája miatt átverődtek és elveszítették bizalmukat minden iránt. Összeesküvési elméletek tömkelege terjed mindenütt, lassan a „zsidók” (vagy mit tudom én kik) a hibásak a rossz időjárás miatt is: kinek higgyek, minek higgyek? Persze éberek kell legyünk, de állandó félelemben sem lehet élni!

Isten soha nem akar téged becsapni, mert aki Benne bízott, nem csalódott még. Jézus világosan mondja, kertelés nélkül, ámítás nélkül: „e világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok, én legyőztem a világot!” (Jn 16,33) Bízzatok! Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

Szóljon hozzá