2012. március 2.

“Mit gondoltok? Ha valamely embernek száz juha van, és egy azok közül eltévelyedik: vajjon a kilenczvenkilenczet nem hagyja-é ott, és a hegyekre menvén, nem keresi-é azt, a melyik eltévelyedett?”

(Máté 18,12)

Jézus Krisztus, a jó pásztor valóban mindent megtett azért, hogy a századik eltévedt báránykát is megtalálja. Talán éppen te vagy az, aki olvasod ezt a pár sort és nem találod helyedet a világban. Jézus érted is lenyúlt, lehajolt, hogy felkaroljon. Ő nem akarja, hogy elveszett légy, hanem azt akarja, hogy életednek célja és értelme legyen.

Van Magyarországon egy templom, amelyikben van egy festmény. Ez a kép Jézust mint jó Pásztort ábrázolja, a vállán egy báránnyal. Ezt a képet sokfelé és sokféle változatban lehet látni, de amelyik ebben a templomban van, abban az az egyedülálló, hogy ez a bárány fekete. Ez az evangélium lényege. Jézus Krisztus a fekete bárányokért is jött. Ő a fekete báránynak is utánamegy, ha éppen az téved el. Ő azt is felveszi a vállára és hazaviszi.

És ha valakiben talán már gyerekkora óta igyekeztek tudatosítani, hogy ő fekete bárány, mert ő nem felel meg az úgynevezett elvárásoknak, mert ő mindig kevesebbet teljesít, mint amennyit várnak tőle, meg mint amennyit illene, sőt néha már önmagából is elege van némelyik embernek, és miután több kísérletet tett arra, hogy megváltozzék és nem sikerült, le is mond arról, hogy mássá lehessen, – Jézus Krisztus csendesen, de határozottan közli, hogy Ő pontosan az ilyenekhez és ilyenekért jött. Az ilyenekhez is.

Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

 

Vélemény, hozzászólás?