Kezdőlap / Napi Ige / 2012. június 8.

2012. június 8.

“De a Jebuzeusokat, Jeruzsálemnek lakóit, Júda fiai nem bírták kiűzni, azért laknak ott a Jebuzeusok Júda fiaival együtt Jeruzsálemben, mind e mai napig.”

Józs.15,63

Sokat gondolkodtam a mai igeszakaszon, de szinte alig akart megszólítani. Mint mikor az ember hasogatná a fát, de egy bök, göcsört sehogyan se hagyja magát.

Józsué idejében, tényleg nem sikerült elfoglalni Jeruzsálemet, ha tetszik Sálemet a béke városát. Kudarc volt, mert bármekkora háború volt. A falakon belül annak a népnek a jebuzeusoknak békességük volt. A falakon kívül pedig Józsué csapatának a bosszúság maradt.

Sokszor mi is úgy gondoljuk: na, minket aztán semmi baj nem érhet, sem a családban sem a gyülekezetben, sem az országban akár politikailag akár gazdaságilag, mert falakon belül vagyunk.

Vagy épp az ellenkezőjét, mert szegény embert még az ág is húzza.

A jebuzeusok szerencséje még vagy 300 évig kitartott, de Dávid Izrael másadik királya elfoglalta a várost, s ott építette fel országa fővárosát, Jeruzsálemet, és fia Salamon a templomot kicsivel később.

Minden jó sorozat előbb utóbb megszakad, csak az Úr kegyelmessége hogy még nincs végünk, ha önként adod át, a helyet Istennek megmenekülsz, ha felépül, benned Szentlélek temploma élhetsz örökké békességben. Ámen.

Jobb Domokos

Ombos

 

Szóljon hozzá