Kezdőlap / Napi Ige / 2011. október 10.

2011. október 10.

„És Õ a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Õ legyen az első;”(Kol 1, 18)

Nagyon sok olyan beszélgetésen vettem már részt amelyben, amikor az egyházról esett szó, nagyjából a következőt mondták: én hiszek Istenben, de a szolgáiban nem, mert sokat csalódtam bennük, ezek a papok… A fenti Ige megnyugtat mindenkit. Nem ember a feje az egyháznak, hanem maga Jézus Krisztus. Ezért van múltja, jelen és jövője.

„Én vagyok a ház ura, itt az lesz, amit én mondok” – mondja a zsarnokoskodó férj, vagy az anyakirálynő, netalántán az elkényeztetett kiskirály a családban. Amikor ezek a szavak elhangzanak, rendszerint azért hangzódnak el, mert erőlködünk, és mivel minden kiszaladt a kezünkből, uralkodni nem tudunk, de legalább a szánkkal helyettesíteni akarunk valamit, ami nincs. Hatalmunk márpedig nincs, legfeljebb csak hat almánk. Nem könnyebb lenne a mi családi életünket is arra bízni, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön? Krisztusuralom a családban is, ez a megoldás.

Ő a kezdet, Ő az első, aki rést ütött a halál falán, hogy utat készítsen az Őt követőknek az örök életre. No, de a mi életünkben ki az első? Az emberek, megélhetés, a pénz, a ruha, a szórakozás, a foci, a film, a szépség… Keressétek először az Isten országát és meglátjátok, hogy megkapjátok azt, amire szükségetek van.

Neked ma ki az első, kivel kezded a napot?

Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

 

Szóljon hozzá