Kezdőlap / Napi Ige / 2011. április 8.

2011. április 8.

„Köröskörül járnak a gonoszok, mihelyt az alávalóság felmagasztaltatik az emberek fiai közt.”
Zsolt. 12,9

Mikor e sorokat olvastam, eszembe jutott Jób könyve, mikor az Örökkévaló megkérdi a Sátánt, hol járt: “És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.” Jób. 1,7. s bizony az Ige nem hazudik, “az Úr beszédei tiszta beszédek, …” Zsolt. 12,7. A Gonosz, a gonoszok “köröskörül járnak”, járnak mert járhatnak, járhatnak mert megtehetik. Ahhoz, hogy ezt megtehesse a Sátán az kell, hogy engedélyt kapjon a Teremtő Istentől, mert bár szembeszegül a nagy csaló a Mindenható akaratával, de csak azt teheti meg a világban amit Isten megenged neki; a gonoszok meg úgy tehetik meg ezt, hogy az emberek fiai között az alávalóság felmagasztaltatik.

Ha azt érezzük, hogy a mai időkben is “köröskörül járnak” akkor nálunk is felmagasztaltatik az aljasság, az alávalóság, a tisztességtelenség, a becstelenség, a hazugság, a sumákolás, a stikli.
Nem kell rögtön a politikára, vagy a gazdaságra gondolni, vagy nem kell címlap sztorik s a híres emberek kiteregetett szennyese fölött
szörnyülködni, elég a házunk táján nyitott szemmel járni… s nem az emberek felelősek elsősorban azért ami van, hanem ÉN. ÉN vagyok a felelős mert eltűröm, mert engedem, mert felmagasztalom én is a bűnt.

Isten nem csak azért szól, hogy a hibákra rámutasson, nem csak azért, hogy felelőségre vonjon, hanem legfőképp azért, hogy változtass, mert változtathatsz. Azért szól, hogy az emberek fiai s legfőként TE tudd van kiút. “Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.” Jak. 4,7.
A kérdés már csak az: akarsz? Akarsz változtatni? Ha igen tedd meg! Ámen

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá