Kezdőlap / Napi Ige / 2011. március 2.

2011. március 2.

4Móz 17,5

„És lesz, hogy annak a férfiúnak vesszeje, akit elválasztok, kihajt; így hárítom el magamról Izráel fiainak zúgolódásait, amelyekkel zúgolódnak ti ellenetek.”

Kóré csoportjának lázadása véget ér, Isten megbünteti az ellene és szolgái ellen lázadókat, de ezzel még nem zárulhat le a történet. Ez még csak tüneti kezelés lenne, amely után a probléma bármikor kipattanhat.

„Ezért ád jelt néktek az Úr maga” – olvassuk Ésaiásnál. És itt is Isten az, akinek jelet kell adnia, hogy a nép megértse, Ő az, Aki irányít, a mindennapokban vezérel, Ő választja ki a nép vezetőit, és az önbíráskodás és magamutogatás nem fér össze tanításával.

Olyan jó azt meghallani és megérteni, hogy Isten vigyáz az Övéire. És nem csak, mint elválasztott népének egyes gyermekére, de mint szolgájára visel gondot. Ezt kellene lelkészként és egyházi szolgaként megértenünk, és egyszersmind szívünkbe zárnunk: Isten ígéretével felvértezve indulhatunk. Úgy tehetjük meg a következő lépést, úgy foghatunk új tervek kivitelezésébe, hogy közben tudjuk: Isten épp minket választott, a mi vesszőnk hajtott ki, virágzott és termett gyümölcsöt.

Imádkozzunk azon szolgatársainkért, a világon szolgáló testvéreinkért, akiknek nehéz helyzetben kell helyt állniuk. És ha még virágzás és gyümölcstermés előtt állónak érezzük magunkat, kérjük Istentől az áldást, mely elhozza életünkbe a kikeletet.

Varga Botond,

Láncos, slp.

 

Szóljon hozzá