Kezdőlap / Napi Ige / 2011. január 12.

2011. január 12.

3Móz 10,3

„Ez az, amit szólt vala az Úr, mondván: Akik hozzám közel vannak, azokban kell megszenteltetnem, és az egész nép előtt megdicsőíttetnem.”

Szövegkörnyezetében, az Abihu és Nádáb bűnére való feleletként, de abból kiemelve is súlyos és sokatmondó, amit Mózes Áronnak idéz. A szolga, Isten szolgája, barátja emlékezteti a másik szolgát. Szüntelen figyelmeztetés fogalmazódik meg tehát, melyet ismételgetnünk kell nemcsak a másiknak, de magunknak is: bennünk szenteltetik és dicsőíttetik meg az Úr.

Mit jelent ez? Először is, hogy közel vagyunk Hozzá. Ez nem a mi döntésünk, nem életünk döntő fordulata és az azt követő időszak, sokkal inkább az a drága kiválasztás, melyben közel kerültünk Istenhez. A mi feladatunk a hívásra válaszolni, elindulni, és a prófétával Isten elé állni: „Ímhol vagyok én, küldj el engemet!” (És 6,8)

Hányszor elmondjuk keresztyéni életünk és gyülekezeti szolgálatunk során: „szenteltessék meg a Te neved”, vagy „szent nevére térjen dicsőség”. De hányszor éljük ezt a másik ember elé? Hányszor példázzuk cselekedeteinkkel, gondolatainkkal, megszólalásainkkal mindezt?

Halljuk meg ma Isten minket megszólító felhívását: benned kell megszenteltetnem és megdicsőíttetnem. Mert közel vagy Hozzám! És válaszoljunk: köszönöm Uram!

Ámen

Varga Botond

Láncos slp.

Szóljon hozzá