Kezdőlap / Napi Ige / 2011. december 24.

2011. december 24.

Olvasd: 1Pt. 4,12-19

„Szeretteim, ne rémüljetek meg attól a tűztől, a mely próbáltatás végett támadt köztetek, mintha valami rémületes dolog történnék veletek;”

(12. vers)

A szeretetet érezni kell, és igen sokszor érezzük is azok részéről, akikkel együtt éljük életünket. Feleségem azonban rádöbbentett arra, hogy azért jó hallani is, amikor kimondják nekünk: szeretlek. Ezért igen jó Karácsony tornácán állva, azt olvasni, hogy Isten így szólít meg: szeretteim. Érezzük a mindennapokban, hogy szeret minket, tudjuk, hogy hűsége mindörökre megmarad, de jó hallani is, hogy szerettei vagyunk.

Szeret minket Isten, ezért szólít meg, és arra biztat, hogy nem szabad megrémülnünk a körülöttünk lévő próbáktól. Fontos, ezt is hallani, mert igen hajlamosak vagyunk megrémülni. Tele vagyunk nyugtalansággal, még a templomban, a nyugalom helyén is, szorongunk, ha Isten feladatot bíz ránk és figyelmeztet, hogy el kell végezni, elkap a pánik, ha a világban eluralkodó erőszakot látjuk. Félünk, egyre sűrűbben lesz úrrá felettünk az aggodalom, a bizalmatlanság. Riadtan élünk, mint kisfecske, ha nem látja anyját a fészekből. Ma is sokan így lépnek majd át az ünnep küszöbén. Lehet téged is így talál meg az ünnep.

Imádkozzunk, hát azért, hogy Karácsony ünnepén igazságként fogadhassuk a jó hírt: „Ne féljetek… mert született néktek ma a Megtartó…”(Lk. 2,10-11). Isten szeretetéből született, hogy rémültségünknek vége legyen. Ő Immánuel, velünk van és megtart minket a próbák hevében, mint megtartotta Sidrákot, Misákot és Abednégót a tüzes kemencében (Dán. 3). Ámen.

Simon Attila,

Tamásváralja

 

 

Szóljon hozzá