2011. augusztus 29.

„Az asszony mikor szül, szomorúságban van, mert eljött az õ órája: de mikor megszüli az õ gyermekét, nem emlékezik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született e világra.”

Jn 16, 21

Jézus Krisztus egy olyan példát mond el a tanítványainak, amit igazán az édesanyák értenek meg. Legalábbis nekem fogalmam nincs azokról az érzésekről, amit egy anyuka a szülés előtt és után átél.

Az élet sokszor hasonlít a vajúdáshoz. Szenvedünk, kínlódunk, sokszor reménytelenül a kiutat sem találjuk. Jézus a tanítványokat különösen felkészíti erre, mert nem lehet nagyobb a szolga az Ő Uránál. Üldözés és megaláztatás várja a tanítványokat is. Érdemes ezt így csinálni? Jézus rögtön biztat is. Az a jutalom, az a hely, az az állapot ami Jézus hűséges tanítványait várja olyan, amit szem nem látott, fül nem hallott, sem emberi szív meg nem gondolt.

Amikor egy családba kisgyermek érkezik, nagyon örül minden családtag, legfőképp az édesanya. Amikor egy ember születik ujjá nagy öröm van a Mennyben, legfőképp a Teremtő örül, mert a boldog Isten boldog gyermeke lett.

Érdemes a keskeny utat választani már itt a földön, még akkor is, ha döcögős, akkor is, ha ráz a lelkiismeret, akkor is ha ebben a világban nem kifizetődő becsületesnek lenni.

Légy tehát te is hűséges Uradhoz, és neked adja az élet koronáját!

Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

 

Vélemény, hozzászólás?