Kezdőlap / Napi Ige / 2011 augusztus 11.

2011 augusztus 11.

Olvasandó: Jn 12,27-33

Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.Jn 12,28

Bibliát olvasva azonnal feltűnik az idézett jánosi vers, hisz a Károli-fordításban vastagbetűvel szedett. Jézus és Atyja nem csak imádságban, a félrevonulás csendjében, hanem az emberek, a tanítványok és kiváncsiskodók előtt, nyilvánvaló, észlelhető módon beszélgetnek. A Fiú kér, az Atya válaszol.

A sokaság pedig nem érti mi történik. Mennydörgés? Angyalszózat? És sorolhatnánk napjaink áltudományos-ezoterikus irodalmának megannyi megállapítását, de mindegyre elsiklanánk a lényeg fölött: Jézus itt is, máshol is, imádságaiban, a Hegyi beszéden keresztül arra akar megtanítani: a mennyei Atyával lehet beszélgetni. Vajon, a körülálló tömegben mi hogyan viselkednénk? Meghallanánk a segélykérésünkre válaszoló Atyát, vagy valami mást fantáziálnánk?

Lehet kommunikálni. Megszólítod, és válaszol! És amikor nehéz helyzetben vagy, valamilyen döntéshelyzet kínoz, elég megszólalni, kérni, Ő nem marad szótlan.

De Jézus nem csak mentőövként használta az atyai segítséget. Nem csak akkor kérte azt, mint mi emberek, mikor a hajó már süllyed; állandó kapcsolatot tartott fenn Atyjával.

Jézus Krisztus adjon nekünk halló füleket!

Varga Botond, segédlelkész

 

Szóljon hozzá