Kezdőlap / Napi Ige / 2011. április 1.

2011. április 1.

“Uram, figyelmezz szavamra, értsd meg az én sóhajtásomat! Ügyelj az én kiáltásom szavára, én Királyom és én Istenem, mert én Hozzád imádkozom!

Uram jóreggel hallgasd meg az én szómat, jó reggel készülök hozzád és vigyázok.”

Zsolt. 5, 2-4

Zsoltárok Könyve imádságok gyűjteménye. De nem csak imádságos könyv, amelyből választhatunk hangulatunk, állapotunk szerint, hanem Ige, mely által Isten szól hozzánk.
Az 5-ik zsoltár egy reggeli imádságként áll előttünk, Dávid király reggeli imája, tele bizalommal Isten iránt. Arra tanít bennünket, hogyha az Úr nevében kezdjük a napot, akkor az egész nap az Istené.
Figyelj rám-Isten, a Végtelen Isten mérhetetlen távolságra van tőlünk, mi nem tudunk hozzá áttörni, a  magunk erejéből odamenni, mivel a bűnös ember fellázadt ellene, arra sem vagyunk méltónk, hogy megszólítsuk Őt. De Ő megajándékoz bennünket az imádság lehetőségével. A végtelenségből hidat vert hozzánk. Nem természetes dolog ez, Isten ajándéka. Gyermekévé fogadott bennünket, márpedig egy gyermek mindig szólhat apjához anyjához.
A zsoltár nagy ügye:az Úrral járni életkérdés, mert nála védve van az életünk. Mi sokszor azt gondoljuk szívességet teszünk Istennek, ha elismerjük Őt, ha Hozzá imádkozunk.
Itt vagyok én és ezen mennyi minden múlik, ezzel lekötelezem Istent. Ha életünket odaadjuk az Ő kezébe, nem Isten lesz gazdagabb, hanem a mi életünk lesz értékesebb, értékessé válik ha az Ő kezébe kerül, és Ő elkezd dolgozni rajta.
Hogyan lehet közeledni Istenhez, az Ő védelmébe helyezkedni?Ez Isten kegyelmének a sokasága. A zsoltáros segélykiáltással közeledett Istenhez. Hozzá csak ezzel az indulattal lehet menni: én nem érdemlem meg, én Rád vagyok szorulva, könyörülj rajtam!
Ma is csak így mehetünk Hozzá, de így oda mehetünk. Jézus Krisztus által az út feléje mindig nyitva van. A hazugok, lázadók és ártók is kiálthatnak Hozzá, és abban a pillanatban igaz lesz számukra is:a Te kegyelmed sokaságából házadba mehetek . Nélküle  nincs helyük Isten védelmében.
Tegyük oda a mai napunkat, ahogy a zsoltáros is oda tette, a napját, az egész életét Isten kezébe.
Ámen.
Nagy Erika
Sárközújlak

 

Szóljon hozzá