Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. janu r 14.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. janu r 14.

“Az elj vend id ben meggy kerezik J k b, vir gzik, virul Izr el, s bet ltik gy m lccsel a f ldkereks g sz n t.” ( zs. 27,6)

Napi Ige: zsai s 27

Az zsai s 1-39 t lnyom r szben a pr f ta kor nak egyes nemzeteihez sz lt, m a 24-27. fejezet k l n ll egys get alkot, amely mintha a teljes vil gt rt nelmet foglaln ssze. Ebben a n gy fejezetben Izrael t m ja jra el ker l, r ad sul gy, hogy a v lasztott n p a vil gt rt nelem alakul s ban nagyszerepet fog v llalni. Na de ne rohanjunk ennyire el re, mert az rt vannak felt telek, hogy ebben r szt vehessenek. A legfontosabbat n az 5. versben v ltem felfedezni, amikor azt olvashatjuk, hogy az n er ss gembe kapaszkodjon a n p s k ss n velem b k t. Elgondolkozhatunk ezen egy kiss , mert nek nk is sz l: nagy dolgot b zok r d, a c l el r s ig folyamatosan rezheted a jelenl temet, a kudarcokban tov bblend telek, tan csot adok, de egy dolgot elv rok – mondja Isten – b k ben lj Velem. B k ben lni az Asrral azt jelenti, hogy R figyelek, szav nak engedek, meg lazom magam El tte.

s akkor az ltalam kiv lasztott hatod versszak be fog teljesedni: gy keret vert J k b. Haza fog t rni, otthon jra megtal lja az otthont, Isten sz ne el tt j r, naggy lesz, vir gozni fog, s “bet lti gy m lccsel a f ldkereks g sz n t.”

Te is s n is r szesedhet nk ebben: megtal lhatjuk hely nket, sz m t sainkat – ebben Isten a mi sz munkra a biztos t k – let nk nyugodt, gy m lcs t hoz lett v lhat. Seg t ebben minket az Asr. men

Kov cs M ty s P ter,

S ndorhomok

Szóljon hozzá