Kezdőlap / Imahét 2015 / Szomjas lelkek t pl l sa – Betekint s a Kispeleskei imah t keddi alkalm ra

Szomjas lelkek t pl l sa – Betekint s a Kispeleskei imah t keddi alkalm ra

Kedd este a kispeleskei templomban Kov cs J zsef, szatm rhegyi lelkip sztor hirdette Istennek Ig j t a J nos evang liuma 4. fejezet 4-15 versei alapj n.

J zus minden ltalunk megszokott cselekv si m dot fel l r ebben a t rt netben. Olyan akad lyokra figyelhet nk fel az Ig ben mint arra, hogy a Samarit nusok s az Izraelit k gy l lt k egym st, kiker lt k egym s f ldter leteiket. Vagy gondoljunk arra, hogy J zus f rfi l t re megsz l t egy asszonyt s vele besz lget, nem volt szok s, s t illetlen dolognak sz m tott. s akkor hadd ne eml ts k az asszony rossz m ltj t, tudniillik t f rje volt s a hatodikkal m r nem k t tte ssze az let t. A m lt s a rossz kapcsolat, a szok s, az asszony eddigi lete ellen re J zus besz lget ezzel az asszonnyal. Mert l tja, hogy ez az asszony is szomjas. J zus s az asszony k z tt a k z s pont a v z. Mindketten szomjasak voltak s a k t v z vel akart k megsz ntetni szomj s gukat. Azonban a besz lget s alatt kider l, hogy ez az asszony m sk pp is szomjas, lelkileg. Szomjas az elfogad sra, a megbecs l sre, a szeretetre. Eddig m s kutak v z b l pr b lta szomj s g t p tolni, de azok nem seg tettek. Ezt tapasztalhatjuk mi is el g gyakran: belees nk abba a hib ba, hogy a k s rt cs b t sa, a mi gyenge hit nk miatt, csak p t-vizet vesz nk magunkhoz. M g szomor bb dolog az az, hogy nem vessz k szre, hogy ezek nem adnak v gs megold st a bajainkra. Mindig p tolni s p tolni kell, s lassan belef radunk a folyamatos p tl sba, s eljutunk addig az llapotig, mint amibe a sam riai asszony is volt.

Ez rt sz l mindig hozz nk J zus, mert szav val gy gy tani tud. Vigasztal, b tor t, tan csot s b lcsess get k n l fel sz munkra. Ezek ut n szomjas az asszony, mert eddig nem volt benn k r sze. Az ld sos dolog az az, hogy engedi mag t “bet rni”, engedi azt, hogy egyszer megv ltoztassa felfog s t, sz v nek sz nd k t J zus, s ut na megtapasztalja a Krisztus szeretet t.

Ezt tapasztalta meg a gy lekezet nk is kedd este az istentiszteleten. K sz nj k Kov cs J zsef lelkip sztornak ism telten az igehirdet s t, Isten ld sa legyen let n, szolg lat n s mindannyiunk leten.

Szóljon hozzá