Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Farsangi bál Pettyénben

Farsangi bál Pettyénben

Forrás: Hirlap.ro

Március 6-án, vasárnap 15 órai kezdettel hagyományos farsangi bált szervez a Pettyéni Református Egyházközség a gyülekezeti teremben. Idén immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a helyiek körében nagy sikernek örvendő farsangi mulatság – tudtuk meg a Szatmári Református Egyházmegye sajtóreferensétől, Rácz Ervintől.
Genda Árpád-Szabolcs az egyházközség lelkipásztora elmondta, hogy az ünneplés közösen fog zajlani a Lázári Református Gyülekezettel, ugyanis a jelmezbálra hivatalos a Képíró Gyula lázári református lelkész által vezetett bábszínházcsoport. A bábszínházosok már több helyen előadták a „Három fenyőfa legendája“ című darabjukat, többek között Nagyváradon és Erdődön is. Vasárnap a pettyéni gyülekezet is megtekintheti az evangéliumi üzenettel bíró előadást.
A farsangi összejövetel Képíró Gyula áhítatával veszi kezdetét, majd a bábelőadás után a gyerekek vonulnak fel jelmezeikben a zsűri előtt, amely majd értékeli is azokat. Ezután a jelenlévők szeretetvendégségen vesznek részt, valamint a már jól ismert báli hangulat sem marad el.

Szóljon hozzá