Kezdőlap / Református hírek / A Harangszó februári második számából

A Harangszó februári második számából

Forrás: Harangszó

A Zilah-belvárosi templom Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb református istenházának számít. Erről és az eklézsia múltjáról és jelenéről is olvashatunk a Püsök Sándor Csaba lelkipásztor nevéhez fűződő összeállításban.

Végre hazaérkeztünk! – e címen jegyzi vezércikkét Kovács Sándor, a Szatmári Egyházmegye esperese, szintén a lap címoldalán.
Harmadik alkalommal tartották meg az idősek találkozóját a szilágyballai gyülekezetben; család és gyülekezet együtt örült Vesmás Izabella, a gyoroki gyülekezet egykori kántorának századik születésnapján – olvasható a Református élet rovatban.
Az ifjúsági oldal két útibeszámolóval jelentkezik: a Tálentum együttes 12 napos hollandiai koncertkörútjáról és a mihályfalvi ifjak Székelyföldi kirándulásáról.
A Mozaik-oldalon folytatódik Boros J. Attila hitvédelmi sorozata, míg Tolnay István egyházkerületi világi főjegyző az egy éve alakult Váradi dalnokok nevű férfikórust méltatja.
A huszonegy éves Harangszó kétoldalas sajtómellékletet tartalmaz, melyben az egyházi sajtó jelenéről beszél Somogyi Botond, az Erdélyi Református Egyházkerület Üzenet című lapjának főszerkesztője. „Soha nem sok az, amit szívesen csinálunk” – vallja Bereczki András lelkipásztor, akit a kalendárium-szerkesztés kulisszatitkairól kérdezett a lap munkatársa. Az Ajánló rovatban a Harangszó két éve indult blog-oldaláról olvashatunk.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Szóljon hozzá