Gy lekezeti nap Szamosk r don

Szamosk r don nemcsak a falak p lnek s sz p lnek, hanem ami ann l is fontosabb, a gy lekezet is egyre l bb. Ennek bizony t ka, hogy m jus els vas rnapj n mintegy hatvanan gy ltek ssze a m sodj ra megtartott gy lekezeti napon.

A d lel tti istentiszteleten Erdei rva Istv n helyi lelkip sztor hirdette az Asr szav t, a bibliai Anna t rt nete alapj n besz lve az desany k dr ga feladat r l, az im ds gr l. “Ez rt a fi rt k ny r gtem, s az Asr megadta k r semet, amelyet t le k rtem. Most az rt n is az Asrnak szentelem; teljes let re az Asrnak legyen szentelve! s im dkoztak ott az Asrhoz.” (1S m 1,27-28) – mondta Anna, aki nem sz nik meg k ny r gni a gyermek rt, annak megsz let se ut n sem.

A templomi istentiszteletet k vet en az egybegy ltek tvonultak a gy lekezeti terembe, ahol R cz Ervin sajt referens, erd di lelkip sztor tartott el ad st az egyh z s m dia kapcsolat r l. A m dia eszk z, lehet s g a misszi ra. L tsz lag az egyh z van a m di ban akkor, amikor olvasunk, vagy hallunk r la, de j tudnunk: az egyh z nagyobbat k pvisel. ppen ez rt tud kompromisszumk sz lenni, laz n. A l nyeg: az evang lium tiszt n sz ljon! Az egyh z zenete nem csak elm lt korok hagyat ka, hanem ma is aktu lis, rthet , lhet s id szer . Teh t helye van az olykor hitel t vesztett, sohasem f ggetlen m di ban is. Az ekl zsia pedig akkor vesz ti el k ldet s t, amikor duzzogva nem akar vil goss g lenni, nem akar sz lni, s lni a lehet s gekkel. Az egyh zt rt neti s gyakorlati, meg lt p ld k tov bbad sa ut n t bb hozz sz l s is rkezett a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye sajt referens hez, melyre r mmel s k szs ggel v laszolt.

A gy lekezeti terem udvar n tov bb folytat dott az rdekl d besz lget s. A szabadban babguly s s egy b finoms gok mellett tov bb fokoz dott a j hangulat. A gy lekezet lelki-szellemi-testi felt lt d s ut n v rhatja a h tk znapokat. K sz net rte mindazoknak, akik tev kenyen r szt vettek benne!

Vélemény, hozzászólás?