Velünk az Isten! – 2015. janu r 18.

“Be akar k az rt t venni a haj ba: s a haj azonnal ama f ldn l vala, a melyre men nek.” (Jn 6, 21)

Olvasand : Jn 6, 16-21

A mindennapok gondjai, terhei annyira kimer tik energiatartal kunkat, hogy egy megterhel nap ut n este, amikor haza r nk, gy rezz k, nincs er nk m r semmire. V r r nk a h zimunka, a gyereknevel s, a megold sra v r gondok s este alig v rjuk, hogy gyba ess nk, tudjunk pihenni, hogy azt n az j nappal kezd dj n minden el lr l. Rohan vil gban l nk – szoktuk mondani, s ezzel mintegy igazoljuk azt, hogy mi rt nem vessz k kez nkben Bibli nkat, mi rt nem megy nk el az istentiszteletre, s mi rt nem im dkozunk. De ha id t is sz nunk az Igeolvas sra s im ds gra, azt nagyon sokszor lelkiismeret nk megnyugtat s rt tessz k. Nem sz m t, hogy az Ige szavait nem v ss k sz v nkbe, vagy, hogy az im ds gunk res s felsz nes, l nyeg, hogy ezt is kipip lhatjuk, felvett k Istennel a kapcsolatot, Isten ezt fel rhatja a j cselekedeteink k z . Val ban gy m k dik ez?

A tan tv nyok mikor megl tt k J zust el sz r megijedtek. Miut n J zus megnyugtatta ket, fel akart k venni a haj ra, de nem siker lt, mert addig a partra rtek. A tan tv nyok J zusnak akartak seg teni, J zusnak akartak sz vess get tenni.

Ha mi a Bibli t a kez nkbe vessz k, azzal nem Istennek tesz nk sz vess get. Nem Isten rt kell Bibli t olvassunk, hanem magunk rt. Nem Isten rt kell im dkozzunk, hanem magunk rt. Ezeket az aj nd kokat Isten nem az rt adta, hogy Neki j legyen, s ny g legyen megtenni, mert f radtak s id hi nyosak vagyunk. Hanem az rt adta, hogy ez ltal nek nk seg tsen, mert nek nk van arra sz ks g nk, hogy Bibli t olvassunk s im dkozzunk Istenhez. Mert “nem az Asr keze r vid ahhoz, hogy megseg tsen, nem az f le s ket ahhoz, hogy meghallgasson.” ( zs 59: 1) Hanem a mi kez nk t l f radt, hogy sszekulcsoljuk s Bibli nkat kez nkbe vegy k.

Adja meg a mi Urunk, hogy sose legy nk ahhoz t l f radtak, hogy ig j t olvassuk s im dkozzunk Hozz ! men.

Kala No mi Katalin,

Szatm r-L ncos

Vélemény, hozzászólás?