Velünk az Isten! – 2014. december 5.

” s felel nek Jeremi snak -, mondv n: Abban a dologban, ami v gett sz lt l n k nk az Asr nev ben, nem hallgatunk re d; hanem csak azt cselekessz k, amit mi a mi sz nkkal fogadtunk,-” (Jer. 44,15 – 17)

Az Asr legt bbsz r gy besz l az emberekkel, gy k zli az akarat t, hogy m sokat k ld, m sok ltal sz l t meg, k zvet t ket haszn l, angyalokat, pr f t kat, jelen esetben Jeremi st vagy pp engem.

Most nem az zeneten van a hangs ly, hanem, hogy amit mond a Mindenhat , azt hogyan fogadod.

A legt bb ember szelekt l az zenetek k z tt, ami tetszik, azt meghallgatja, megsz vleli, megtartja, ami nem tetszik valamilyen okb l, az nem jut el a f l ig se tal n.

A fenti ige arr l besz l, hogy emberek hallj k, rtik, de nem akarj k k vetni az Istent. Saj t szavuk, saj t fogad saik t bbet rnek az dv ss gn l is. Nem az a baj, hogy fontos az adott sz , az a baj, hogy Isten szava csak a m sodik helyre szorul, vagy m g h tr bb.

A te letedben biztosan van szerepe az Isten szav nak, az Ig nek, m sk ppen ezt nem olvasn d most, de vajon t nyleg odafigyelsz-e arra, hogy gondolataid, szavaid, tetteid Isten szava befoly sa alatt t rt njenek, vagy csak megszok sb l olvasod, vagy csak k v ncsis gb l hallgatod, vagy csak a k nyelmes r szei rdekelnek a Krisztusk vet snek? Legyen csontjaidba rekesztett t z az Isten szava! gjen benned olthatatlanul a v gy hogy kikutasd s bet ltsd az r kk val akarat t. men.

Jobb Domokos,

Ombod

Vélemény, hozzászólás?