2012. október 9.

„Az Úr igéjének terhe Izráel ellen…

A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják õt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsõszülött után.” (Zak 12,1.10)

Bizony teher! Isten Igéjének a hallgatása lehetőség, de felelőség is. Mi hogyan hallgatjuk?

Van Jézusnak egy példázata, amiben azt olvashatjuk, hogy négy féle igehallgató van. Az egyiknél a Sátán azonnal elkapkodja az Ige magvát, a másodiknál a gondok és a világ kívánságai folytják meg , a harmadiknál hiányzik a gyökér, az alap, hamar kiszárad, de a negyedik gyümölcsöt terem, és így a körülötte lévő emberek áldásává válhat.

Aki jól hallgatja, arra kiönti az Úr a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét. Többszáz évvel Jézus kereszthalála előtt Zakariás látja a golgotai keresztet, az átszegezett kezet, az értünk ontott drága vért. Te látod?  Onnan árad minden áldás ma is rád. Krisztus a te bűneid miatt halt meg a kereszten, de fel is támadott, hogy neked életed, örök életed legyen.

Neked nem kell keseregned az elsőszülött után, de az Ige terhe ellened is szólhat ha nem veszed komolyan, ha  most is csak legyintesz. Azt viszont te nem mondhatod, hogy nem hallottál Róla, hogy nem olvastál Isten szeretéről, ítéletéről, és igazságáról.

Ez a te felelőséged, de lehetőséged is! Élj vele!  Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

Vélemény, hozzászólás?