Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. április 11.

Velünk az Isten – 2021. április 11.

„… szükség volt betelni annak az írásnak…” (Ap.Csel. 1,16a)

Ha valaminek híja van, az nem teljes. Isten munkájának nincs híja, az úgy tökéletes, ahogy van. Ő soha nem végez félmunkát, amit elkezd, azt be is fejezi. Nem úgy, mint sokszor az ember. Nagy hévvel, elhatározással belekezd valamibe, aztán közbejön valami s egyszercsak oda lesz a lelkesedés, a buzgóság alábbhagy, és az egész füstbe ment tervvé válik. Magadra ismersz? Hányszor volt úgy, hogy nagy odaadással, meggyőződéssel rugaszkodtál neki egy nemes ügynek, de valamiért mégsem jutottál a végére. Ilyenkor rendszerint, mi szokott történni? Magyarázod a bizonyítványod: kinek vagy minek következtében maradt abba, dőlt dugába az egész terved. Mentegetőzöl. Pedig nem kellene. Csak magadba kellene szállnod s annyit mondanod: Uram, minden az én hibámból történt. Kérlek, adj erőt, hogy helyre hozzam, amit elrontottam, amit elkezdtem, befejezhessem.

Igen, Isten semmit sem hagy abba idő előtt. Tervét véghezviszi. Jézus Krisztus tizenkét tanítvánnyal tervezett jövőt. Most ez a kicsiny csapat hiányos. Egy valaki már nem tagja ennek a közösségnek. Judás hűtlensége, hitetlensége azonban nem hiúsíthatja meg az Úr eredeti tervét. A megüresedett helyre más kerül. Látszólag a többi apostol választ magának munkatársat, de valójában az Úr akarata érvényesül. Az övéi mindig neki engedelmeskednek, ez illik hozzájuk.

Isten tervét nem húzza keresztbe semmilyen emberi hűtlenség vagy hitetlenség. Veled vagy nélküled tökéletesen, hiánytalanul végbe megy. „Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak”- mondja Jézus (Mt. 24, 35). Ezért ne gáncsold, ne akadályozd az Urat bölcs terve megvalósításában, nem ez a magatartás illik hozzád.  Te már tudod, mit tett érted az ő Fia, Jézus Krisztus által: bűnbocsánatot és örök életet nyertél általa. Engedelmes életeddel légy hálás neki ezért mindenkor. Légy az ő áldott, szolgálatkész munkatársa. Ámen.

                                                                                                                             Szilágyi Balázs,

                                                                                                                             Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá