Nőszövetségi vezetőségi találkozó, interaktív bibliaóra

Május 5-én Egyházmegyei Nőszövetségi Vezetőségi Találkozót tartott a Szatmári Egyházmegye nőszövetségi elnöksége. Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök számolt be az eseményről.

A Szatmárnémeti Láncos Templom Kálvin János Gyülekezeti Házába hívták össze egyházmegyénk nőszövetségeinek elnökségét. 9 gyülekezetből 20-an érkeztek délután 4 órára: Apa, Pusztadaróc, Szatmárpálfalva, Sárközújlak, Szatmárgörbed, Ombod, Szatmár-Kültelek, Szatmár-Szamos-negyed és Szatmár-Láncos templom gyülekezeteiből. Nagy Erika nőszövetségi elnök köszöntötte az egybegyülteket, Mária Hálaénekét olvasta fel a Lukács Evangéliumából és imádsággal kezdődött az Anyáknapi megemlékezéssel átszőtt továbbképzés.

A 20 jelenlévő 5 csoportban, interaktív bibliaóra keretében elemezte az édesanyák életének különböző szakaszait a Lukács Evangéliuma alapján: Mária a leányzó, Mária az Ígéret hordozója, Mária a szülőanya, Mária a Fiát nevelő, Mária a Jézus anyja címszavak alatt beszélgettek a csoportok tagjai egymás között. Ezt követően mindenkivel megosztották a fontosabb gondolatokat, tanulságokat, párhuzamot vonva a mai édesanyai küldetéssel. Beszélgettek a gyermek fogantatásáról, a várandóság időszakáról, a szülésről és névadásról, keresztségről, nevelésről, tanításról, példamutatásról, engedelmességről, családon belüli kapcsolatról, hitvestársi összetartozásról, önfeláldozásról, imádkozásról az Isten szolgálóleányaiként a Lukács Evangéliumának tükrében. Hogy mit érezhetett Mária, mint édesanya a kereszt alatt egy imaösvényt követve élhettük át, végigjárva a Mi Urunk Krisztusunk útját szenvedés-ösvényét bűneink terhét hordozva a Golgotáig, de megérkezve a Feltámadás örömébe. Rövid munkamegbeszélés után szeretetvendégséggel ért végett a találkozó. Köszönet Korda Ildikó egyházmegyei nőszövetségi alelnöknek és Szilágyi Noémi elnöknek a meghívásért és a szeretetvendégséget. Isten áldása legyen a Lorántffy Zsuzsánna Nőszövetség szolgálatán!

Vélemény, hozzászólás?