A Pettyéni Református Egyházközség szervezésében megvalósuló gyülekezeti-tanulmányi kirándulás

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását felhasználva 2023. július 28-30. között gyülekezeti kiránduláson vettek részt a közösség vállalkozó szellemű tagjai. Genda Árpád Szabolcs lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a hónapokkal korábban megszervezett kirándulás a terveknek megfelelően a következőképen valósult meg:

  1. nap. A hajnali indulásnak köszönhetően reggel megérkeztünk Egerbe, ahol a Szent József Érseki Kollégiumban elfoglaltuk szálláshelyünket. Az adminisztratív ügyek elintézését követően több csoportban délutánig tartó városnéző sétára mentünk. A városnézést követően visszatértünk szálláshelyünkre, majd autóbusszal továbbmentünk Egerszalókra, ahonnan a jó fürdőzést követően este tértünk vissza Egerbe.
  2. nap. Reggeli után autóbuszba szállva elmentünk Szilvásváradra, majd erdei vasúttal továbbmentünk a Szalajka-völgybe. Gyönyörködve a Teremtő páratlan szépségű alkotásában megtekintettük a Fátyol- vízesést, a bátrabbak felmerészkedtek az Istállós-kői- barlaghoz is. Délután tértünk vissza Egerbe, ahol az ebéd és kisebb szieszta után kisvonattal kimentünk a Szépasszony -völgybe.
  3. nap. Vasárnap korán reggeliztünk, összepakoltunk majd keresztyén emberhez illően elmentünk az Egri Bazilikában tartandó istentiszteletre. A szertartás után elbúcsúztunk kedves barátunktól, a Kollégium portásától és autóbusszal továbbmentünk Miskolcra. A Láev (Lillafüredi Állami Erdei Vasút) szolgáltatását igénybe véve elmentünk Lillafüredre, ahol megtekintettük a Palotaszállót, a Hámori tavat, illetve ismét gyönyörködtünk Teremtőnk gyönyörű alkotásában. Lillafüredi kirándulásunk után Miskolcra visszatérve autóbuszba szálltunk és hazatértünk otthonunkba.

A gyülekezeti tanulmányi kiránduláson résztvevők nevében szeretettel megköszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 400.000 forintos anyagi támogatását. SDG.

Vélemény, hozzászólás?