Velünk az Isten – 2024. március 31.

„Szólj Izráel fiaihoz, és mondd el nekik, hogy melyek az Úr ünnepei, amelyeket ki kell hirdetnetek, szent ünnepre való hívással.” – (3Móz 23,2)

Istennek legyen hála, ismét piros betűs ünnepre ébredtünk. Azonban az ünnepek „az Úr ünnepei”. Ettől függetlenül értünk vannak, ugyanakkor Istenre mutatnak. Nem azért adattak, hogy kiélvezzük a hosszú hétvége és szép időjárás kínálta lehetőségeket, hanem azért, hogy megálljunk, fellélegezzünk, hálát adjunk mindenért és ezen az ünnepen Krisztus megváltó tetteire emlékezve erőt merítsünk a hétköznapok feladataihoz és terheinek hordozásához. Isten előtt való megállás nélkül nincsenek áldott hétköznapok és nincs áldott ünneplés sem. Ha ünnepléseinkben csak a szórakozás, kikapcsolódás kap helyet, önző módon csak magunk vagyunk benne és hiányzik belőle az ünnepelt, az Úr, akkor munkánk, életünk fáradságának, fásultságának átka és terhe nehezedik ránk.

Ma, az ünneplés forrása számunkra Isten megváltó tette Jézus Krisztusban. Ez a nap Isten kegyelmét hirdeti. Legyen mai találkozásunk vele igazi, piros betűkkel felrótt ünnep. Ámen.

          Gáti Tibor Levente,

     Kisbábony

Vélemény, hozzászólás?