Velünk az Isten – 2023. szeptember 25.

“Mikor pedig bement Mózes a gyülekezet sátrába, hogy beszéljen Istennel, hallotta annak szavát, aki a bizonyság ládájának fedele felől szólt, a két kerúb közül. Onnan szólt hozzá.” (4Móz 7,8-9)

Fejedelmi ajándékok sorát olvassuk ebben a részben, szinte belefáradunk csak az olvasásában is. Bár az átvétel szerintem könnyebb lenne. A legnagyobb ajándék azonban mégis a rész végén érkezik, mégpedig az, hogy az Úrnak szava van Mózeshez. Ajándék, hogy az Úrnak szava van hozzánk.

A bizonyságtétel ládájából szól az Ige, és ma is szólhat ládából. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hogy hangszórók segítségével jut el az Ige üzenete, akár egész nap lehet ezzel az ajándékkal élni. Hála ezért a lehetőségért is.

A legjobb ajándék azonban az, amikor testvérek közösségében, a padban, a gyülekezet sátrában, ugyanazt a levegőt szívva jut el Isten üzenete a szívünkbe. Csodálatos találkozók, közösségi alkalmak, ahol az Úr szava szólal meg, ünnepélyek, ahol nemcsak igei köszöntések, hanem maga az Ige szól hozzánk. Felbecsülhetetlen ajándék. Ne unjuk!

Én azt szoktam ajánlani a gyülekezetnek, hogy minden alkalommal legalább egy mondatot jegyezzenek meg. Neked melyik volt a tegnapi istentiszteleten az az egy mondat, amit “gyülekezet sátrában” mondott neked az Úr? Nyisd ki az ajándékot! Ámen.

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?