Velünk az Isten – 2023. június 24.

,,Így hát elküldtem hozzátok Timóteust, mert nem tudtam tovább várni. Tudni akartam, erős-e a hitetek. Aggódtam miattatok, vajon nem győzött-e le benneteket a Kísértő, vagyis a Sátán valamilyen túl erős kísértéssel. Vajon nem veszett-e kárba a közöttetek végzett munkánk? Timóteus éppen most érkezett vissza tőletek. Örömmel számolt be arról, hogy hitben és szeretetben éltek, jó szívvel emlékeztek ránk, és nagyon szeretnétek már találkozni velünk, mint ahogy mi is veletek. Ezzel nagyon megörvendeztetett, és felbátorított bennünket, mert láttuk, hogy erős a hitetek. Sok baj és nehézség közepette is megvigasztalódtunk.” – (1 Thessz 3,5‭-‬7)

Van-e lelki otthonod? ,,Mindenütt jó, de a legjobb otthon!” Ismerős mindenki számára a közmondás. S valóban szükségünk van egy helyre, ahol biztonságban, közelségben, igazán önmagunk lehetünk. Ahol helye van a pihenésnek, a feltöltődésnek, a rendrakásnak és az alkotásnak. Ajándék, ha valakinek van otthona, s még nagyobb áldás, ha lelki otthonra is talált.

Tartozol-e gyülekezeti közösséghez? Mekkora szükség van rá! Áldjon meg az Úr, hogy lelki otthonoddá váljon az a közösség! Egy szeretetközösséggé, ez a legfontosabb. Ha a gyülekezetben vágynak és tesznek ennek a megvalósulásáért, annak ismertetőjelei vannak, amit az Igében is láthatunk.

Például a személyes kapcsolat. Abban a korban nem volt könnyű ennek a megtartása, nagy ára volt. Ugyanakkor nagy értéke is, ez mutatkozik meg abban is, hogy Timóteus vállalta a kb. 800 km-es utat, vagyis a hetekig tartó utazást, csakhogy találkozhasson a gyülekezettel.

A másik a bizalmi kapcsolat. Ahol nincs bizalom, ott nem tud a szeretet sem növekedni, igazán kiteljesedni. Az őszinteség akadályává válik.

S végül az aggódó szeretet. Pál apostol nem Jézus parancsa ellen tesz, ez nem fölösleges aggodalmaskodás. Hanem azt fejezi ki, hogy a másikkal törődik, számon tartja, odafordul hozzá!

Ha valaki lelki otthonra is talál és megteszi a maga részét, hogy ott egy szeretetteljes lelki család legyen, akkor igazán gazdag lesz! Igazi örömre, bátorításra, vigasztalásra és erőre talált! Imádkozzunk a lelki otthonunkért is és vegyük észre, majd tegyük meg szeretettel a magunk részét a közösségben! Maradjon velünk, otthonainkban is, élő Istenünk! Ámen.

Veréb Nikolett

Vélemény, hozzászólás?