Velünk az Isten – 2021. március 5.

„Bizony, bizony, mondom néktek: a szolga nem nagyobb az uránál, sem a küldött nem nagyobb annál, aki elküldte. Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, …” (Jn 13,16-17a)

Első látásra, az olvasható ki a fenti szövegből, hogy „merjünk kicsik lenni”, de nem ez az üzenete a mai igének, hisz Jézus akkor mondja a fenti sorokat mikor megmossa a tanítványok lábát szolgai formát vesz fel, pedig végülis Ő az ÚR akkor is és azóta is!

A fenti ige ismerete, attól óvja meg, a Jézust követő embert, hogy az ne bízza el magát sohasem, tudja mindig, nem ő a főnök, nem ő a Valaki, és persze az ellenkezője is nagyon hangsúlyos, miszerint a keresztyén nem szabad, hogy azt érezze sohasem, hogy nem ő elég jó, nem elég értékes, hogy jelentéktelen.

Kalkuttai Teréz másnéven, Teréz anya mondta valamikor, hogy: „Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megtehet.” Ha szeretsz, s szeretetből cselekszel abban áldás van, légy tevőleges keresztyén ne csak higgy! Tedd, amit Urad kér, menj ahová Istened küld! Tudd nem vagy egyedül, tartozol valakihez. Tudd és érezd Jézus tulajdona vagy, a Teremtő Isten követe. Ne akarj nagyobb lenni nála, de tedd meg ami a te dolgod! És boldog leszel…

Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Vélemény, hozzászólás?