Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. július 18.

Velünk az Isten – 2021. július 18.

“De vajon lakhatik-e Isten a földön? Hiszen az ég, sőt az egeknek egei sem fogadhatnak magukba téged, hát még ez a ház, amelyet én építettem!”   (1Kir 8,27)

Salamon itt Isten nagyságára való tekintettel teszi fel a fenti kérdést. Ez a hatalmas Isten, aki olyan nagy, hogy még az egeknek egei sem fogadhatják be, hogy vehetne lakozást egy földi hajlékban? És mégis Isten értésére adja, hogy ő oda helyezi a nevét a templomba, ami azt jelenti, hogy személyes jelenlétéről biztosítja azokat, aki oda járulnak és imádkoznak hozzá.

Mi ezt még jobban kell hogy értsük, mint annak idején Salamon értette. Számunkra méginkább csodálatos az, ahogyan Isten megalázta magát érettünk, amikor Jézus Krisztusban emberré lett és közénk jött. Sőt, ez a roppant nagy Isten még a szívünkben is helyet tud foglalni a maga teljességében!  Az elérhetetlennek, távolinak (mennyben lakó) gondolt Isten velünk akar lenni minden pillanatban. Jézus ezt fontosnak tartotta kihangsúlyozni,amikor azt mondta, hogy “én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Ezért küldte maga helyett a Szentlelket, hogy soha ne gondoljuk azt, hogy magunkra hagyott, mikor testileg a mennybe ment. Érzékeljük-e mindebből, mennyire szeret minket az Isten? “Istennel járni, lakozni”- törekedjünk erre mindenkor. Ámen.

Szilágyi Balázs,

Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá