Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / törekSZIKE – Kihívások fiúknak

törekSZIKE – Kihívások fiúknak

A SZIKE lendületbe jött. A Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági szervezete bátor fiúkat, férfiakat hív egy kihívássorozatra!   

Ha nem is beszélünk erről, látjuk, hogy a férfiak, fiúk sokszor hiányoznak az egyházi életből. Talán túl érzelgősnek tartják az egyházi alkalmakat? Vagy inkább az az oka, hogy nem ismerik a Seregek Urát? Szükség van kihívásra.

43 nap és 43 éjszaka, nagycsütörtöktől áldozócsütörtökig, hogy a végén „mennybe juss.”  Vállald be és vigyázz közben „ne mondj csütörtököt!!! Ha férfi vagy, nem sülhetsz fel!!! Vezess naplót a napok végén, jegyezz fel egy-két gondolatot a feladat elvégzéséről… Posztolj naponta egy képet vagy rövid videót arról, hogyan oldottad meg a napi kihívást. Legy kreatív ne feledd akárcsak Ádám, te is Isten képére teremtettél.

Nem tréfa! Április 1-ig csatlakozhatsz egy igazán férfias keresztyén kihíváshoz! Nem fogod megbánni! A jutalom sem marad el, de részt venni benne, az lesz igazán az élmény!

Kedvcsinálóként néhány feladat:

  • Április 1. – Csütörtök: Az utolsó vacsorán Jézus és a tanítványok elfogyasztották a páskabárányt. Szerezz, ha másképp nem megy, Készíts kovásztalan kenyeret, majd egyél belőle és igyál hozzá legalább egy korty bort is, s maradj fenn legalább éjfélig. Olvasd el a Mt.27.26-28 at.

Ne feledd Április 1. van: de te ma ne verj át senkit, ne szívass senkit, ne csapj be senkit, légy szelíd alázatos.

  • Április 4. – Húsvétvasárnap: Ma mindenképp menj templomba, ki ne hagyd, s ha már konfirmáltál végy úrvacsorát. Ha a templomok zárva lesznek keresd fel a lelkészt, hogy neked szolgálja ki a szent jegyeket. Ne feledd a keresztyén világ minden vasárnapon a feltámadást, a Feltámadott Jézust ünnepli. Próbálj ma így köszönni másoknak, így köszönteni embereket: Feltámadott az Úr Jézus Krisztus!
  • Április 13. Kedd – mától mozogj minden nap rendszeresen legalább 5-10 percet, csinálj, fekvőtámaszokat, guggolásokat, vagy kocogj ami jól esik, de legkevesebb 5 percig tartson – ne feledd mától minden nap a kihívás végéig bár a testgyakorlásnak a hitre nézve sok haszna nincs világunk szép lassan elpuhul… légy férfi, sportolj, élj egészségesen testben, ne légy nyámnyila.
  • Április 20. Kedd – Próbálj kibékülni valakivel, akit megbántottál, vagy valakivel aki szerinted téged sértett meg. Ha nincs ilyen (boldog ember vagy) keress fel, hívj fel valakit, akivel régen nem találkoztál nem beszéltél. Rokon, osztálytárs etc.
  • Április 26. Hétfő – Ma te mosogatsz! A mosogatás nem kimondottan férfimunka, de egy férfi mindenhez is ért. Segíts otthon… nem muszájból szeretetből. Tanulj meg nyitott szemmel járni. Vidd ki a szemetet ha megtelt a kuka, meg ilyenek. Ne dicsekedj a tetteiddel, ügyködj szerényen, tudd, hogy nem kapsz plecsnit a hőstettedért.
  • Június 1. Szombat – Ma gyermeknap van. Légy gyerek játssz sokat, ha vannak gyerekeid velük, velük mindenképp! Ha nincs egyedül, vagy barátokkal. Bízzunk benne szép idő lesz. Játssz, játszatok kint a szabadlevegőn. Építs, építsetek valami támaszpontot, táborhelyet. Ha esik vagy fúj. Találj ki valami fedett téri kellemes közösségi játékot.

A többi legyen meglepetés!

“Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne hitvány gyönge báb,
Mit kény és kedv szerint lök
A sors idébb-odább.
Félénk eb a sors, csak csahol;
A bátraktól szalad,
Kik szembeszállanak vele…
Azért ne hagyd magad!” (Petőfi Sándor)

Hamaroson elindul a lányok számára egy külön feladat.

Ha érdekel, jelezz vissza az alábbi Facebook eseményen! Meg fogunk keresni! Nem fogod megbánni!

https://fb.me/e/1GGwXIvk3

Szóljon hozzá