Jubiláló házaspárok Batizon

Hét jubiláló házaspár részesült áldásban A Batizi Református Egyházközség templomában gyűltek össze vasárnap ünnepi istentiszteletre azok a házaspárok, akik 5, 15, 25 és 50 évvel ezelőtt kötöttek házasságot.

Dr. Király Lajos esperes Pál apostolnak a korintusbeliehez írott leveléből a 13. részt olvasta fel a szeretet himnuszát. Az elöljáró az igehirdetésben a házaspárok között a szeretet megnyilvánulási lehetőségeiről, – a Gary Chapman, amerikai családterapeuta által megfogalmazott, – az öt szeretetnyelvről szólt bibliai igéken és példákon keresztül: az elismerő szavakról, a minőségi időről, a szívességekről, az ajándékozásról és az érintésről. Mindezek olyan lehetőségek és ajándékok, amelyeket Isten adományozott a házasfeleknek, hogy általuk a szeretet testet öltsön és felmerülő konfliktusokat is feloldjon.

Az ünnepi istentisztelet legmeghatóbb pillanata a házastársi fogadalomtétel megerősítése és az áldás volt. A családtagok ezt követően az ünnepelteknek adták át a gyülekezet által vásárolt virágcsokrokat. Az istentisztelet és a közös csoportkép elkészítése után a multifunkcionális kultúrotthonban került sor az ünnepi ebédre, amelyre a presbiterek is hivatalosak voltak.  Itt arra is lehetőség volt, hogy a párok meséljenek a jelenlévőknek a megismerkedésük körülményeiről, esküvőjük történéseiről. A baráti beszélgetés ideje alatt régi fényképek is előkerültek a házasságkötésekről. Késő délután búcsúzott el egymástól a közel negyven létszámot számláló közösség, azzal a gondolattal a szívükben, mely nemrég a templomban hangzott el: „a szeretet soha el nem fogy”.

Vélemény, hozzászólás?