IKE tábor Szamos-negyeden

Isten kegyelméből az idei esztendőben is megszervezték a Szamos-negyedi fiatalok a már hagyományossá vált IKE tábort augusztus 15-18 között. Keddtől-péntekig a parókia udvarán mintegy 25 ifjú kereste a közösséget Istennel és egymással. Az idei tábor vezérigéje: „Azért, ha valaki Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak, íme, újjá lett minden.” – (2Kor 5,17).

Keddtől-péntekig minden nap 10 órától 18 óráig, közös éneklés, imádkozás, igehallgatás, előadások, közösségépítő játékok, testi-lelki feltöltődés jellemezte a Szamos-negyedi ifjak napjait. A reggeleket ifjúsági énekek éneklésével kezdték, miután következett az előadás. Az előadások a következő kérdésre fókuszálták: Ki vagyok én? Minden nap József történetén keresztül tanulhatták azt hogy: ki vagyok én a világban, a családban és Isten történetében, Varga Tamás segédlelkipásztor vezetésével. Ezen előadások által sok új dolgot tanulhattak az Úrról, önmagunkról, családjukról. A csütörtöki előadás egy kis múltidézés, visszatekintés volt, hiszen a Bethlen Gábor téri templom történetéről hallgattak érdekes információkat, Bogya Kis Ferenc vezetésével. Külön érdekessége volt ennek az előadásnak az, amikor a jelenlegi ifisek felismerhették magukat a régi óvodás képeken. Betekintést nyerte mindabba a munkába, ami a templom felépítésével járt. Számos új információval gazdagodtak, s ebben felismerték Isten gondviselő szeretetét is.

Az áhítatok után minden délben közösen elkészítették az ebédet: kedden hot-dog, Szamos-negyedi módra, szerdán spagettit, csütörtökön bográcsot, pénteken pedig a pizzáé volt a főszerep. Ebéd után a fiatalok különböző játékokkal ismerkedtek meg, amelyek többnyire csapatépítő jellegűek voltak.

A második, illetve a negyedik nap, kissé különbözött a többitől, ugyanis a második napon tartották meg az Őszinteség Éjszakáját. Ez a program lehetővé tette azt, hogy jobban megismerjék egymást. E program során kérdéseket tehettek fel fel egymásnak, előbb felszínesebb, majd mélyebbre hatoló kérdéseket, hogy egymás lelkét, illetve életét is jobban megismerhessék. A negyedik napon filmklubot szerveztek, ahol az Isten nem halott 2 című keresztyén filmet nézték meg közösen. Ennek során megtanulták azt, hogy mennyire fontos kiállni hitük mellett, akkor is, ha a világ elítél miatta. Továbbá két fontos jelmondat is elhangzott a filmben, melyet érdemes szívükbe vésni: „inkább Isten oldalán állok és ítéljen meg a világ, mintsem a világ oldalán álljak, és Isten ítéljen meg.” Valamint: „rá kellene döbbennetek arra, hogy amikor valami nagyon nehéz dolgon mentek keresztül, a tanár mindig csendben van a teszt alatt.”

A napi programokat közös énekléssel zárták, ifjúsági és táborénekek is felcsendültek. Ezt követte a vacsora, amit szintén közösen oldottak meg, mindenki hozzájárult valamilyen étellel: felvágottak, sajt, vaj, s ehhez hasonló finomságok álltak rendelkezésünkre.

Mint minden évben, idén is készültek egyenpólók, melyeken ezúttal a sárga szín dominált, hátán a tábor vezérigéjével, elől pedig a tábort kifejező logó. Augusztus 20-án, a délutáni istentisztelet kereteiben a fiatalok a gyülekezetnek is bemutatták mivel is foglalkoztak az idei IKE táborban. Dicsőítettek, szavaltak, bizonyságot tettek. Jó volt őket hallgatni.

„Számomra ez a hét egy igazi lelki feltöltődés volt, rengeteg új dolgot tanultam meg Teremtőmről, és társaimról is. Úgy gondolom mindannyiunk nevében elmondhatom azt, hogy emlékezetes hét áll mögöttünk, ami tanító jellegű volt, számos vicces, boldog pillanattal kiegészülve. Hálásak vagyunk ezért a lehetőségért lelkészeinknek, illetve segédlelkészünknek is, akik nélkül ez a tábor nem valósulhatott volna meg. Köszönünk szépen minden támogatást, segítséget és szeretet. Csodálatos, áldásokban gazdag hetünk volt.” – mondta lapunknak Tasi Renáta, IKE elnök.

A szervezők hálásak a gyülekezet lelkipásztorainak és presbitériumának a lelki és anyagi támogatás biztosításáért, de leginkább a tábor főszponzoráért és központi személyiségéért: Jézus Krisztusért!

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341063778276797&type=3

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?