Államelnöki beiktatás

Figyelve a híradást, hallgatva Novák Katalin Magyarország első női államelnöki beszédét, megszépült bennem népem és nemzetem jövendője, a világi nagyhatalmak csatározása ellenére, nem kell aggódnunk gyermekeink és unokáink sorsát illetően.

Ott vagyunk, testileg távolabb, de lelkileg egészen közel az országhatárokon belül élő testvéreinkkel, együtt a gondolatokban, tervekben, nem kirekesztettségben, sokkal inkább megszólítottként, hogy gondja lesz reánk és számít reánk, a mi véleményünknek is helye van.

És írom máris saját, de bizonyára földijeim véleményét:: Valami új kezdődött és bizonyára folytatódik is ez. Az újonnan megválasztott magyar államelnök mielőtt letette hivatali esküjét, egyházi szolgák áldását vette magára, annak rendje és módja szerint: Isten hajlékában. Ahogy az Ószövetség korában a királyokat Isten nevében kenték fel vezetőnek, kérték a megerősítést, bátorítást az élet Urától. A vezetés az Istentől való. Minden vezető elsősorban az Istennek tartozik felelősséggel abban a szolgálatban, amelyet ellát. Novák Katalin ajkáról hangzottak el a mi Urunk, Jézus Krisztus imádságának szavai:”Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség”. Miénk csak a szolgálat lehet Isten felé, népünk érdekében.
Ezért szépül tovább bennem a jövendő.
Fodor Lajos

Vélemény, hozzászólás?