A IX. Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő anyaga

Idén sem marad el a már hagyományos egyháztörténeti vetélkedő Erdődön. Kilencedik alkalommal kerül sor a SZIKE (Szatmári Ifjúsági Keresztyén Egyesület) és az Erdődi Református Egyházközség szervezésében a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőre és Ifjúsági Találkozóra.

A magyar reformáció bölcsőjén, Erdődön, ily módon nemcsak a múltra, hanem a történelem Urával a jövendőre is hangsúlyt tesznek azáltal, hogy a fiatalokkal egyháztörténetet tanulnak, ugyanakkor modern programokkal ismerkedhetnek meg az élő Úrral, akinek üzenete van a mai ember számára is. A vetélkedő tananyaga idén két részre oszlik: Egyetemes egyháztörténet kategóriában idén az Augusztinuszról tanulhatnak a jelentkezők, a magyar egyháztörténeten belül pedig Szenczi Molnár Albert lesz a téma.

A vetélkedőn csak az alábbi anyagból lehet kérdezni, melynek megértésében a felkészítő lelkipásztorok, vallástanárok segíthetnek. 4 fős csapatok jelentkezhetnek. Egy gyülekezetből több csapat is benevezhet. Felső korhatár 25 év, teológus és történész nem versenyezhet.

FIGYELEM!  Változás az előző évekhez képest, hogy több gyülekezet összefogva is alkothat egy-egy csapatot, és ez az összefogás akár egy iskolában is történhet abban az esetben, ha a csapatot alkotó egyének gyülekezetéből semmiképpen nem indul csapat, vagy abba a csapatba már nem fér be az illető. Tehát előnyt élvez a gyülekezetben szerveződés, de ha nincs ez a lehetőség, az iskolában is alakulhat a csapat.

– megyei szakasz – nem kötelező megszervezni

Az egyházmegye ifjúsági előadója szervezi meg az egyháztörténeti vetélkedő elődöntőjét, tetszés szerint.

– kerületi szakasz – 2019-05-11 – Erdőd

Egyházmegyénként akár 4 csapat is jöhet Erdődre, lényeg, hogy minél több fiatal épüljön együtt, egymás hite által.

Az anyag ugyanaz marad a nagy döntőre is. A kikérdezés módja mindenki számára meglepetés. A döntőn a jókedv „kötelező”!

  • Jelentkezési határidő: április 30 !!!
  • Jelentkezni lehet a harangszoradio@gmail.com email címen.
  • Jelentkezésnél kérjük a csapattagok és a csapatfelkészítő neveit valamint pólóméreteit.

Szervezők és az anyag összeállítói: Higyed István mikolai lelkipásztor., Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó  és Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor.

Az anyag letölthető az alábbiakban:

Kopácsi9.docx

Kopácsi9.pdf

Vélemény, hozzászólás?