Kezdőlap / Napi Ige / 2013. augusztus 20.

2013. augusztus 20.

„A Krisztus, az Izráel királya, szálljon le most a keresztrõl, hogy lássuk és higyjünk. A kiket vele feszítettek meg, azok is szidalmazzák vala őt.” (Mk 15,32)

Nem én lennék az első, aki elgondolkodnék azon a variánson, hogy mi lett volna ha Jézus engedelmeskedik az írástudóknak és rosszakaróknak.

Egy film, melynek címe: Krisztus utolsó megkísértése, foglalkozik is ezzel a gondolattal. Eszerint Jézus leszáll a keresztről, és tovább éli az életét, megházasodik, gyermekei lesznek. Évtizedek múlva egy különös hangra lesz figyelmes, Pál apostol a piactéren prédikál az embereknek: Jézus az, aki meghalt értetek, és feltámadott, reményt adott nektek, prédikálta. Erre odament Pálhoz és magára mutatva ezt mondta: Nézd meg, nem haltam meg, leszálltam a keresztről, mire ezt a választ kapja: Tudom, hogy leszálltál a keresztről, de az embereknek szükségük van arra, amit mondok, ez élteti őket, ez ad reményt számukra!

De Jézus nem szállt le a keresztről! Mégpedig azért, hogy neked valódi, ne csak bebeszélt reményed legyen! Erre jöhetett rá István király is, mert tudta, magyar népünknek is Rá van szüksége. Ajánljuk népünket Jézus oltalmába! Rá van szükségünk! Neked van rá szükséged! Érted tette! Érted? Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

Szóljon hozzá