Velünk az Isten – 2023. január 23.

“Ezeknek az országoknak az összes istene közül kicsoda az, aki meg tudta szabadítani országát az én kezemből? Hát az ÚR megszabadíthatja-e kezemből Jeruzsálemet?” (Ézs 36,20)

A gúny, a keserű, epés megjegyzés az istentelen emberek sajátja, de sokszor mi is hajlamosak vagyunk megmondó emberekké válni, nem törődve azzal, hogy megbántjuk a másikat.

Akkor, amikor beszólnak nekünk ilyen szemét módon, érdemes visszakérdezni, ha van kinek mondani, akkor hangosan, ha nem akkor csak úgy magunkban: Nah? Milyen érzés az ördög eszközének lenni? Éppen azon vagy, hogy az Sátán remekművét megalkosd, a keserű, mogorva embert! Gondolkozz! Te azt hiszed, hogy mennyire frappánsan beszóltál, de valójában sértettél, bántottál, gúnyolódtál. Azt hiszed győztes vagy, pedig valójában kártékony vesztes.

Ha ezeket úgy szépen lassan végig gondolod, te sem haragszol már a bántóra, hanem elkezdel imádkozni érte, hogy jöjjön meg az esze, kerüljön jó kezekben a szíve, a szája, a keze, a lába… Nem a Sátán, hanem az Úr eszköze legyen.

Az Úr megszabadít az én kezemből? – szól a gúnyos kérdés. Inkább simulj be szépen az Úr kezébe, mert ott vagy jobb helyen és kezd el az Ő üzenetét továbbadni, az Ő ügyében tevékenykedni. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?