Velünk az Isten – 2021. június 25.

…Félix megjelent feleségével Drusillával, ki zsidó asszony volt, maga elé hívatta Pált, és hallgatta őt a Krisztusban való hit felől. Mikor pedig ő igazságról, önmegtartóztatásról és az eljövendő ítéletről szólt, megrémülve monda Félix: Mostan eredj el; de mikor alkalmatosságom lesz, magamhoz hívatlak téged.”  (ApCsel 24,24-25)

Félixnek csak a felesége volt zsidó származású, ő maga nem volt hivő. Kapcsolódott Isten népéhez kicsit, de igazság szerint nem sok köze volt Hozzá. Hozzá, aki a semmiből teremtette a mindenséget, Hozzá, aki Fiában emberré lett és megváltott.

Félix olyan, mint a mai európai elit, meg sajnos a köznép is nagyon sok helyen. Az európai keresztén demokratáknak is csak annyi közük van Krisztushoz, hogy talán a nagy szüleik még járnak templomban valahol. Félix mikor önmegtartóztatásról hallott, meg ítéletről inkább elküldte Pált. Ha félt is nem érdekelte.

A maiak a szeretet mázát meg az elfogadást akarják lenyomni a keresztyének torkán, mint bibliai igazságot, megfeledkezve, hogy a tisztaság, a mértékletesség, a tisztelet és az igazság folytonos keresése az Igéből, szintén keresztyén erények.  Szivárványszínűre akarták „festeni” a Müncheni stadiont két napja egyes bajorok, bosszúból, dacból, haragból. Nem akarják hallani, hogy bűnben élnek a melegek. Harcolnak mindenféle jogokért még ha azok embertelenek és istentelenek is. Abortusz és eutanázia – jog a gyilkossághoz, szólásszabadság – jog a hazugság terjesztéséhez, feminizmus – egyenlőség helyett jog az uralkodáshoz az „erősebb” nem felett… meleg jogok – jog az elkorcsosult szexuális vágyak kiélésére.

Félix lepattintja Pált, mondhatnánk, hogy akkor mi, mai „pálok” ne is foglalkozzunk ezzel a züllött, romlott, erkölcstelen és bolond világgal. De eszembe jut az a római, aki mikor Jézus kilehelte lelkét a kereszten, azt mondta: Ez tényleg Isten Fia volt…, vagy az a kappernaumi százados aki szolgáját akarta meggyógyíttatni mikor azt mondta Jézusnak, Én is hatalom alá vetett ember vagyok, tudom, hogy elég ha szólsz és meggyógyul az én szolgám…, vagy Kornélius aki Joppéból hívatta Pétert magához.

Neked, aki ismered Jézus megváltását és az igazságot, mindig késznek kell lenned, hogy választ adj, hátha a mai „félixek” mégiscsak meggondolják magukat s újra magukhoz hívnak.  Légy kész, hogy bármikor bizonyságot tudj tenni a benned levő reménységről. Tedd hitelesen, szeretetből. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Vélemény, hozzászólás?