Vakációs bibliahét Szamoskóródon és Dobrácsapátiban

Mint eddig minden esztendőben, idén is vakációs bibliaheten vettek részt a szamoskóródi és a dobrácsapáti gyerekek – tudtuk meg Erdei-Árva István Béla lelkipásztortól.

Augusztus 21 és 25 között tartottuk meg a vakációs ökumenikus bibliahetet a szamoskóródi és a dobrácsapáti gyerekek számára. Az idén is a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkes csapata által előkészített programhoz igazodtunk, amelynek címe: HitHős Képző.

Ezúton is köszönetet mondunk a szerzőknek a tartalmas és jó hangulatú összeállításért.

A két kicsiny településről már az első nap tizenhat gyerek jelent meg a Szamoskóródi Gyülekezeti Központ udvarán. Az örömteli éneklés, a szórakoztató tanulás és a vidám éneklés később mások érdeklődését is felkeltette, így a hét során huszonhatra növekedett a  résztvevők száma.

Mindig nagy öröm a gyerekek között lenni, mert tele vannak szeretettel, őszinte kérdésekkel és értékes gondolatokkal. Az utóbbi években nagy divat lett elmarasztalni a felnövekvő generációt, mert ők már otthonosan mozognak a virtuális térben, és emiatt másként élik meg a közösségi kapcsolatokat. Az okos eszközök és a virtuális térben töltött idő káros hatásait nem lehet elvitatni, de a megoldás nem az ítélkezés, hanem a cselekvés. A gyerekekkel töltött idő közben meggyőződhettünk, hogy ők most is szeretnek együtt játszani, énekelni, mókázni, hintázni, trambulinozni, és még a közös étkezést is örömmel élik meg, csak épp alkalmat kell adni nekik rá.

A bibliai hősök példáján keresztül minden nap tanultak arról, hogy milyen erényei és feladatai vannak az Isten gyermekeinek. Ezen túl viszont azt is megtapasztalták, hogy mennyire jó együtt lenni. Vágytak ez egymással való találkozásra, és a közösen töltött idő örömeire. Bennünk felnőttekben pedig ilyenkor megerősödik a remény, hogy lesznek még olyanok, akik imádkoznak, hitben élnek és figyelnek egymásra.

Köszönetet mondunk a szülőknek és az egyháztagoknak, hogy adományaikkal támogatták a vakációs bibliahetünket. Kívánunk sok áldást a gyerekek és a szüleik életére.

További képek: https://www.facebook.com/groups/203832164208812/media

Vélemény, hozzászólás?