Újra lesz szavalóverseny Batizon

http://refszatmar.eu/wp-content/uploads/2013/06/IMG_5394.jpgA Szatmári Református Egyházmegye és a Batizi Református Egyházközség felhívást intéz a versszerető általános-és középiskolásokhoz.

A rendezvény elsődleges célja olyan szavalóverseny megszervezése, mely méltó módon megemlékezik Szilágyi Domokos életművéről, aki 1955 és 1960 között élt Batizon, mivel édesapja, Károly tiszteletes, volt a gyülekezet lelkipásztora.
A szavalóversennyel olyan hagyományt akarnak teremteni, mely feléleszti és fenntartja az ifjúságban a Szilágyi Domokos költészete iránti érdeklődést. A szavalóverseny időpontja: 2014. május 24. de. 10 óra

A versenyre a Szatmári Református Egyházmegye verskedvelő diákjait várják.

A versmondóknak összesen két szabadon választott verset kell tudjanak, melyek közül az egyik Szilágyi Domokostól, a másik pedig a magyar irodalom istenes versei közül való kell legyen.

Jelentkezési határidő: 2014. május 12. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: e-mail: szilagyidomokos@freemail.hu, Tel: 0261-774.067, 0745-906.903

A szavalóverseny első alkalommal 2008-ban került megszervezésre, ekkor közel húszan jelentkeztek gyermekek és ifjak közül. Azonban évről-évre nőtt a szavalni vágyók száma, így 2013-ban már több mint nyolcvanan vettek részt a szavalóversenyen. A jelentkezőket elkísérik családtagok, lelkipásztorok és felkészítő tanárok, akik közösen gyűlnek össze az Ige és a Vers asztala köré, hogy lélekben, barátságban, tudásban, és könyvjutalomban meggazdagodva térhessenek vissza gyülekezeteikbe.

Vélemény, hozzászólás?