MEGHÍVÓ – FILMVETÍTÉS BAKÓCZ TAMÁSRÓL

Az Esztergomi Várszínháznak köszönhetően Bakócz Tamás érsekről szóló játékfilm ingyenes megtekintésére van lehetőség 2022. február 8-án délután Szatmárnémetiben, kora este pedig az érsek szülőfalujában: Erdődön.
M E G H Í V Ó
Bakócz Tamás érsekről, a mindmáig egyedüli magyar pápajelöltről szóló történelmi dráma filmadaptációját mutatja be az Esztergomi Várszínház Szatmár megyében.
Tóth-Máthé Miklós történelmi drámájának filmváltozata új megvilágításba helyezi Bakócz Tamás és Dózsa György 1514-es szerepét, hűen idézve a kort és a történelmi helyzetet, mely hosszú időre meghatározta a Kárpát-medencében élő magyarság történetét.
Február 8-án, kedden az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség és az Erdődi Petőfi Kör jóvoltából két helyszínen vetítik le a filmet.
17. 00 órától a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség Díszterme látja vendégül az esztergomiakat;
19. 30 órától pedig Erdődön a Petőfi Kör vendégei lesznek a település nemrég átadott művelődési házában.
‘ A nagyrahivatott ” című történelmi dráma főszerepét a vetítésen jelen levő Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház művészeti vezetője alakítja. A két filmvetítés élményét színesíti és gazdagítja Ft. Dr. Török Csaba, az esztergomi Nagyboldogasszony és Szent Adalbert-főszékesegyház plébániai kormányzója és egyben a Főszékesegyház Kincstára igazgatójának rövid előadása, valamint a vendégeket kísérő Meleg Vilmos nagyváradi színművész szavalata.
A filmvetítés és találkozó mindkét helyén a résztvevőktől a vírus-járvánnyal kapcsolatos előírások maradéktalan betartását kérik a szervezők: a maszk viselése és a távolságtartás, valamint az oltási bizonyítvány felmutatása kötelező.
A Szatmárnémeti Római Katolikus Püspöki Palota Díszterében a járványhelyzet miatt a helyek száma korlátozott. Épp ezért előzetes regisztrációra kérjük a szatmári vetítés iránt érdeklődőket. Február 3-a és 7-e között telefonon jelezhetik részvételi szándékukat délutánonként 17 00 és 19 00 óra között a 077 104 2700 – as mobil telefonon.

Vélemény, hozzászólás?