Ifjak és gyerekek egy héten át együtt kalandoztak Szárazbereken

Egy átlagos hétköznapi jelenséggel kezdődött minden: két fiatal, Petra és Kristóf konzollal a kezükben nyomkodták a gombokat, és közben izgatottan gyűjtötték az életeket jelentő szívecskéket, hogy a nehezebb szintekre is jusson, amikor hirtelen megszakadt az internet.

Keresésbe kezdtek, hogyan tudnák elhárítani a hibát, hiszen a világháló nélkül nem tudják folytatni az izgalmas videojátékot. Eljutottak a padlásra, amely sötét, poros és pókhálós volt, ahol találtak egy térképet, a nagymama bibliáját és egy levelet, amelyben meghívást kaptak a szerzővel való találkozásra. Ezzel a kerettörténettel kezdődött a minden délután megtartott bibliahét esemény, ahol a résztvevők az izgalmas kerettörténeteken át megismerhettek minden nap egy bibliai részt, amelyek tartalma felolvasással, bábok és pálcikafigurák vagy animációs jelenetek segítségével lettek bemutatva. A fiatalokhoz és gyerekekhez egyaránt  eljutott az üzenet, akik megtudhatták, hogy Jézus a sötétségben az emberiség “világossága”, hiányosságaink közepette “Ő az élet kenyere”, a megpróbáltatások idején megismerhetjük úgy, mint aki legyőzte a feltámadásával a halált, ezért  “Ő a feltámadás és az élet.” Az ember életében vannak pillanatok, amikor önmaga akar dönteni útjáról, ezért nagy bajba is kerülhet, mint a kerettörténetben szereplő két kalandor, akik a cél előtt az erdőben eltévedtek, sőt egyikük megsérült. Segítségükre érkezett a hegyimentő, aki elmesélte az életének azon részét, amikor önmaga akart dönteni sorsáról. Milyen jó, hogy az ő életében is volt fordulat! Nekünk lelki tévelygéseinkben Jézusra van szükségünk, aki segítségünkre siet, mint legjobb “pásztorunk,” mert fontosak vagyunk számára. Azonban szomorúsággal tölti el, ha a világi kincsek helyett, nem Őt választjuk, mint a gazdag ifjú, aki lehajtott fejjel távozott el tőle, hiszen nem tudta vagyonát szétosztani, és követni Őt.

A szárazberkiek megtalálták az igazi kincset, és reményeink szerint magukkal is vitték, mint a vasárnapi istentiszteleten résztvevő szülők, nagyszülők és gyülekezeti tagok, akik bepillantást kaphattak a hét eseményeibe. Megérte a kalandos úton elindulni, megérte félretenni délutánonként a “konzolokat,” és eljönni a Gabriella Gyülekezeti Ház termeibe,  hiszen a szervezők a napi program vezette útmutásokon kívül népi játékokat, népi foglalkozásokat, népdalokat és néptáncot oktattak.

Az esemény a Communitas Alapítvány támogatását élvezte. Köszönjük a beszámolót Ilonczai Zsombor lelkipásztornak.

 

Vélemény, hozzászólás?