Kezdőlap / Református hírek / Adventi Harangszó

Adventi Harangszó

Forrás: Harangszó
Rendhagyó nőszövetségi találkozón vett részt a Királyhágómelléki Nőszövetség vezetősége, a Dunamelléki Nőszövetség vendégeként. További részletek a lap címoldalán olvashatók, Kovács Borbáth Katalin tollából. Emellett a lap Nőszövetség rovatában a zilahi és a szilágysomlyói egyházmegye nőszövetségi találkozói szerepelnek.
Az adventi lapszám vezércikkét Módi József aradi esperes jegyzi: A gyógyulás útján címen. „Advent a megérkezésnek, ám a hagyományos értelmezés szerint, a várakozásnak és a felkészülésnek ideje is” – Eszenyeiné Széles Mária írásának címe: Adventi útkészítés.
A közelmúltban Nagyváradon és Kolozsváron hirdetett igét Cseri Kálmán. Az ismert igehirdetővel, nyugalmazott Budapest-pasaréti lelkipásztorral Rácz Ervin-Lajos készített interjút, mely a Harangszó Hit és élet rovatában olvasható.
Beiktatták szolgálatába Szőnyi Levente szilágysomlyói esperest, valamint az egyházmegye tisztségviselőit. Az ünnepi eseményről Kánya Zsolt-Attila tudósít a Református élet rovatban.
A lapszámban két egyházi honlap ismertetője is olvasható. A Királyhágómelléki Presbiteri Szövetség, valamint a Szatmári Egyházmegye honlapját mutatják be az illető internetes felületek szerkesztői.
A Harangszó hírrovata Batizra, Hadadra, Berekfürdőre, Tasnádszántóra és Nagykárolyba kalauzolja az olvasót.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Szóljon hozzá