A kardiovaszkuláris rizikófaktoroktól a szívinfarktusig – Hit és gyógyítás

Hamarosan itt a hónap utolsó péntekje, ez egyet jelent a Hit és Gyógyítással!

Az elmúlt hónapi alkalomra való visszatekintéssel ajánljuk mindenkinek a május végi eseményt.

Az áprilisi téma a szívbetegségeket járta körül. Dr. Lakatos-Keszegpál Éva kardiológus szakorvos, a kardiovaszkuláris rizikófaktoroktól a szívinfarktusig címmel tartott ismeretterjesztő előadást. A „hit rész” meghívottja Pallay Béla görögkatolikus lelkipásztor volt. A kultúrműsort a Sárközújlaki Általános Iskola furulya együttese biztosította Lázár Eszter vallástanárnő vezetésével. A hangulatfelelős, mint minden alkalommal, Kovács Árpád volt.

Május 31-én délután 6-tól ismét a Németi templom gyülekezeti termébe várja az érdeklődőket Szent-Györgyi Albert Társaság és a rendezvénynek otthont adó gyülekezet.

Az orvostudományi és hitéleti kérdésekben bővelkedő, művészeti előadásokkal színesített rendezvényen ezúttal Linzenbold Szabolcs római katolikus káplán lesz a hit rész előadója, míg az orvosi rész meghívottja dr. Tallián Ferenc belgyógyász, aki az epével kapcsolatos betegségekről beszél.
A művészeti percekben Kovács Pistuka Emese hegedű- és Balaskó Balázs zongorajátékát hallgathatja meg a közönség, de Kovács Árpád, a rendezvény „házi hangulatfelelőse” is ismét vidám meglepetéssel készül. Az est a már megszokott finom teával és szeretetvendégséggel, valamint kötetlen beszélgetéssel zárul.

Vélemény, hozzászólás?