Velünk az Isten! – 2015. szeptember 24.

“Felirat is volt a kereszten az ellene emelt v dr l, amely gy sz lt: A zsid k kir lya” (Mk 15, 26)

Egy j l ismert t rt net, amelyet sokszor olvasunk, s hallunk r la igehirdet sek kapcs n. J zus Krisztus szenved s nek a cs cs hoz rkezik. Egy szomor t rt net, J zus a Krisztus, aki csod kat tett gy gy tott s ljenezt k, most teljesen m s a helyzet, m st l tunk. Meggyal zz k s kin zik s elit k a Krisztust.

Durva jelenetek s kem ny esem nyek. J zus Krisztus szenved s fokoz dik a helyzet, keresztre fesz tik s a keresztre ez volt r rva:” Felirat is volt a kereszten az ellene emelt v dr l, amely gy sz lt: A ZSID K KIR LYA.”

Dr ga Testv reim, neked ki J zus Krisztus, hacsak egy f ldi kir lyt l tsz benne, ahogy l ttak akkor, bizony r g rossz. Mert t bb mint kir ly hatalmasabb mindenekn l Isten egysz l tt Fia. s erre pr b l ma benn nket az Ige vezetni, hogy mit kit l tunk meg J zusban? A Zsid k f ldi kir lyt l tt k benne s elker lte a figyelm ket a val s g.

Neked ki J zus?- egy kir ly? – vagy az leted Ura?- ki-ki v laszolja meg mag ban a k rd st. Ha az leted Ura, akkor megny lnak majd szemeid s megl tod majd ki s megtapasztalod ld sait. Megl tod t a hatalmast. Adja az Isten, hogy gy legyen. men

Kaszaniczki Csongor,

lesd

Vélemény, hozzászólás?